Subscriu-te

Les simfòniques de la Ràdio de Baviera i de Londres, Currentzis, Rattle, Mehta, Bartoli i Radvanovsky, a la nova temporada del Palau de la Música

Un total de 21 concerts, més 6 d’extraordinaris, integren l’oferta dels cicles estrella del Palau de la Música (Palau 100, Palau Òpera i Palau Grans Veus) la temporada vinent.

Palau 100 inclourà 12 concerts més 5 d’extraordinaris. S’inaugurarà el 20 d’octubre amb la violinista Anne-Sophie Mutter actuant en formació de trio juntament amb el pianista Yefim Bronfman i el violoncel·lista Pablo Ferrández, que interpretaran el Trio “Arxiduc” de Beethoven i el Trio en La menor de Txaikovski.

L’endemà, tornarà Teodor Currentzis al capdavant de la seva orquestra musicAeterna amb un programa amb obres de Rameau i del Barroc francès. I encara la mateixa setmana, Philippe Herreweghe i l’Orchestre des Champs Élysées continuaran la sèrie de monogràfics Beethoven iniciada la temporada passada amb la interpretació de les Simfonies núm. 5 i la Simfonia núm. 6, “Pastoral”. El 5 de febrer serà el torn de la Simfonia núm. 2 i la Simfonia núm. 8. El programa inclourà també el Concert per a piano núm. 4 de Beethoven.

El 27 d’octubre, el Palau acollirà la Royal Philharmonic Orchestra de Londres, amb el pianista japonès Mao Fujita, i la direcció de Vasily Petrenko. El programa inclou el Concert per a piano, en La menor de Grieg, Vida secreta d’Albert Guinovart i la Simfonia núm. 2 de Sibelius.

Maxim Vengerov tornarà al Palau amb l’Orquestra Filharmònica de Tòquio i el director Myung-Whun Chung per interpretar el Concert per a violí de Txaikovski. La consagració de la primavera de Stravinsky se sentirà a la segona part.

L’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera i Simon Rattle oferiran, el 21 de novembre, la Simfonia núm. 7 de Bruckner i la rapsòdia per a orquestra Taras Bulba de Janáček.

El primer concert de 2026 anirà a càrrec de Yuja Wang i la Mahler Chamber Orchestra, que interpretaran el Concert per a piano de Ligeti i el Concert per a piano núm. 2 de Chopin, a més dels ballets Pulcinella de Stravinsky i Idomeneo de Mozart.

El flautista Emmanuel Pahud amb l’Orquestra Simfònica SWR de Stuttgart, dirigida per François-Xavier Roth, tocaran el Concert per a flauta núm. 1 de Mozart. En programa, també hi haurà dues obres de compositors francesos: Claude Debussy i el seu Prélude à l’après-midi d’un faune, i de Maurice Ravel, Daphnis et Chloé.

El 17 de febrer serà el torn de la London Symphony Orchestra, que tindrà un dels seus principals directors convidats, l’italià Gianandrea Noseda, i el jove pianista coreà Seong-Jin Cho, per oferir el Concert per a piano núm. 2 de Chopin, el Divertiment sobre el ballet ‘El petó de la fada’ i la Simfonia núm. 1 de Rakhmàninov.

L’endemà, 18 de febrer, està previst que torni a l’escenari modernista el mític Zubin Mehta, en aquesta ocasió amb la West-Eastern Divan Orchestra. Oferiran un concert amb programa Schubert, de qui interpretaran la Simfonia núm. 9, “la Gran”, i de Beethoven, la Simfonia núm. 6, “Pastoral”.

També es retrobaran amb el públic del Palau les formacions de Thomas Hengelbrock, els Balthasar Neumann Chor & Orchester, en aquesta ocasió amb el director Lionel Sow en un concert l’11 de març. Presentaran repertori del renaixentista Giovanni Pierluigi da Palestrina, Sicut cervus, i obres que han seguit aquest corrent estilístic, com és la versió de Johann Sebastian Bach de la Missa sine nomine de Palestrina. També es podrà sentir Sicut cervus del contemporani Luca Donati i la Missa núm. 2 de Bruckner.

L’Orquestra Simfònica d’Islàndia i la seva titular, Eva Ollikainen, juntament amb el violoncel·lista Kian Soltani, oferiran el Concert per a violoncel d’Elgar, Archora, obra de la compositora islandesa Anna Thorvaldsdottir, La filla de Pohjola de Sibelius i la Suite de ‘L’ocell de foc’ de Stravinsky.

També amb solista, en aquest cas de violí, serà el concert del 29 d’abril, concretament la neerlandesa Janine Jansen, que dirigirà la Camerata Salzburg a Les quatre estacions de Vivaldi.

El 19 de maig, la Staatskapelle Dresden vindrà al Palau amb el seu director, Daniele Gatti, en un concert amb l’actuació també de l’Orfeó Català. Oferiran el Requiem de Verdi acompanyats de la soprano Eleonora Buratto, la mezzosoprano Elina Garanča, el tenor Benjamin Bernheim i el baix Michele Pertusi.

El 22 de maig arribarà el concert amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), amb la qual el Palau col·labora cada any, en aquesta ocasió sota la batuta de la directora convidada principal de l’OBC, Stephanie Childress. En l’any en què se celebrarà el centenari de la mort d’Antoni Gaudí, oferiran la “Fantasia del trencadís” de l’òpera Gaudí de Joan Guinjoan, juntament amb Les illes Medes de Juli Garreta, D’un soir triste de Lili Boulanger i la Simfonia núm. 1 de Sibelius.

Tancarà el cicle Palau 100 la Budapest Festival Orchestra amb el director fundador, Iván Fischer, amb la Simfonia núm. 3, “Renana”, de Schumann i l’escena final de l’acte III de La valquíria de Wagner.

Palau Grans Veus

El cicle Palau Grans Veus s’iniciarà el 13 de novembre amb el baríton Benjamin Appl commemorant el centenari del naixement d’un dels grans referents del lied alemany, Dietrich Fischer-Dieskau, de qui Appl va ser l’últim deixeble. L’acompanyarà el pianista James Baillieu en un recital en què interpretaran obres de Bach, Borodín, Brahms i Debussy, entre d’altres.

El 10 de març, serà el torn de la soprano Julia Lezhneva i l’orquestra Il Giardino Armonico, sota la direcció de Giovanni Antonini.

El 13 d’abril, el tenor polonès Piotr Beczała compartirà escenari amb la pianista Sarah Tysman per interpretar un programa format per àries d’òpera i cançons.

Per primera vegada actuarà al Palau la soprano Sondra Radvanovsky, el 21 d’abril, al costat del pianista Anthony Manoli en una vetllada dedicada a àries d’òpera i cançons.

L’11 de maig tornarà al Palau el contratenor català Xavier Sabata, que presentarà un programa titulat “Furioso: fury, madness and virtuosity of a baroque hero”, acompanyat per l’ensemble Le Concert de l’Hostel Dieu, sota la direcció de Franck-Emmanuel Comte. Interpretaran obres de Vivaldi, Steffani, Porpora i Händel.

Tancarà aquest cicle la soprano Julia Kleiter amb el pianista Julius Drake. En coproducció amb l’Associació Franz Schubert, el recital serà l’1 de juny, centrat en obres de Schumann, Korngold i Wagner.

Palau Òpera

El cicle Palau Òpera estrenarà la seva cinquena temporada el 15 d’octubre amb la representació en versió de concert de l’òpera Il Mitridate Eupatore d’Alessandro Scarlatti. Es tracta d’una proposta de Dani Espasa que ell mateix dirigirà al capdavant de la seva formació, Vespres d’Arnadí, amb un repartiment encapçalat per les sopranos Anna Devin i Marie Lys, la mezzosoprano Ann Hallenberg, la contralt Sonja Runje, el contratenor Paul-Antoine Bénos-Djian i el baríton Josep-Ramon Olivé.

El 9 de novembre, arribarà la versió en concert d’Alcina de Händel, amb l’Ensemble Artaserse, sota la direcció del contratenor Philippe Jaroussky i amb un repartiment amb les sopranos Kathryn Lewek i Lauranne Oliva, el contratenor Carlo Vistoli, el tenor Zachary Wilder i el baix Nicolas Brooymans.

El 25 de novembre arribarà el concert extraordinari d’aquest cicle, Orfeo ed Euridice de Gluck. Aquesta versió de concert tindrà com a gran protagonista la mezzosoprano Cecilia Bartoli, que hi assumirà el rol d’Orfeo. L’acompanyament serà a càrrec de la formació Les Musiciens du Prince-Monaco, sota la batuta de Gianluca Capuano.

El 15 de febrer de 2026 es clourà el cicle amb la versió de concert de Giulio Cesare de Händel. L’orquestra especialitzada en música antiga Il Pomo d’Oro, dirigida pel seu titular, Francesco Corti, donarà vida a aquesta obra amb un repartiment format per la soprano Sabine Devieilhe, la mezzosoprano Sophie Rennert, la contralt Beth Taylor, i els contratenors Yuri Minenko, Jakub Józef Orliński i Marco Saccardin.

L’Orfeó Català debutarà a Los Angeles amb Gustavo Dudamel

Finalment, un dels projectes més destacats la temporada vinent serà el viatge de l’Orfeó Català a Los Angeles, ciutat on debutarà amb el prestigiós director Gustavo Dudamel i la formació que dirigeix, l’Orquestra Filharmònica de Los Angeles, LA Phil, per interpretar la Missa solemnis de Beethoven juntament amb el Cor de Cambra del Palau. Se’n faran tres concerts els dies 20, 21 i 22 de febrer de 2026 i en els quals també participaran com a solistes la soprano Pretty Yende, la mezzosoprano Sarah Saturnino, el tenor Seokjong Baek i el baix Nicholas Brownlee.

L’Orfeó Català té un vincle especial amb la Missa solemnis, ja que en va oferir l’estrena a l’Estat espanyol i en va fer el primer enregistrament mundial l’any 1927.

Imatge destacada: (c) Guillem Roset / ACN.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter