Subscriu-te

Les sopranos Ofèlia Sala i Liesbeth Devos, brillant final per a la XX Schubertíada a Vilabertran

Liesbeth Devos

 Dues sopranos són les protagonistes del darrer cap de setmana que omple de música la Canònica de Santa Maria de Vilabertran gràcies a la Schubertíada, que enguany celebra la vintena edició.

Després d’haver estat convocada a la Schubertíada a L’illa Diagonal de Barcelona, la soprano Liesbeth Devos farà el seu debut a la Schubertíada a Vilabertran, acompanyada al piano per Francisco Poyato. Liesbeth Devos, d’origen flamenc, es va graduar en arts escèniques, cant i oboè al Reial Conservatori Flamenc d’Anvers i va ser alumna de José van Dam i Susanna Eken a la Capella Musical Reina Elisabeth del Regne Unit. La seva trajectòria musical es desenvolupa tant en l’àmbit del lied com de l’òpera, i és un talent emergent pels quals aposta actualment la Schubertíada de Vilabertran, com anys enrere va fer amb Juliane Banse o Matthias Goerne.

El programa del recital que la soprano belga interpretarà acompanyada pel pianista català d’adopció Francisco Poyato, inclou lieder de Franz Schubert, Reinaldo Hahn, August de Boeck, Claude Debussy i Benjamin Britten. Un programa variat i interessant per diversos motius. Les Ariettes oubliées de Debussy seran primera audició en el marc de la Schubertíada empordanesa, mentre que la programació d’alguns lieder de Britten serveix com a celebració prèvia del centenari del naixement del compositor anglès, nascut el 1913. Però sens dubte l’al·licient de novetat el posa la programació de quatre cançons del compositor belga August de Boeck (1865-1937), músic poc conegut en aquestes terres, que de ben segur suposarà un descobriment per a les oïdes experimentades dels amants del lieder que any rere any omplen l’església de Vilabertran.

Ofèlia Sala

La cloenda d’aquesta vintena edició serà a càrrec de la Camerata de la Schubertíada, sota la direcció del jove talent Clemens Schuldt i amb la col·laboració d’Ofèlia Sala. La soprano valenciana interpretarà el Salve Regina de Schubert i sis cançons d’Eduard Toldrà per a veu i orquestra: Visca l’amor, Romanç de Santa Llúcia, Canticel, Platxèria, Cançó de bressol i Cançó de grumet. El programa es completa amb la Simfonia per a cordes núm. 1 de Felix Mendelssohn i la joia neoclàssica d’Igor Stravinsky: Apollon Musagète.

La Schubertíada a Vilabertran ofereix diferents possibilitats d’abonament per als concerts del festival. Les reserves es poden fer a través del telèfon 972 500 117 o bé enviant un correu electrònic a info@jmfigueres.cat o a través del web del festival: www.schubertiadavilabertran.cat. A més, una hora abans del concert, a les 20 h, i a la mitja part del concert, el servei de càtering El Ginjoler ofereix refrigeri als assistents al concert. Per als qui vulguin sopar després del concert, L’Hort del Prior ofereix sopar a l’aire lliure, al costat de la Canònica, fent una reserva prèvia.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter