Subscriu-te

L’Escolania de Montserrat incrementa l’activitat a la recta final del curs acadèmic

Una gira per Alemanya i una participació al Festival Grec de Barcelona són les activitats més destacades amb què culminarà el curs escolar actual de l’Escolania de Montserrat, marcat encara pels efectes de la pandèmia i les restriccions a l’inici però amb un increment important d’activitat els propers mesos.

La invitació per viatjar a Alemanya ha arribat del Windsbacher Knabenchor de Nuremberg, una de les escolanies més prestigioses actualment a Europa, que celebra el seu setanta-cinquè aniversari. Concretament el dia 18 de juny l’Escolania de Montserrat compartirà concerts amb el Regensburger Domspatzen, el Knabenchor de Hannover, el Nidaros Cathedral Boy’s Choir de Noruega i el Poznań Boys Choir de Polònia; a més del concert final que faran els cinc cors junts. L’endemà, 19 de juny, cantaran a la missa de la parròquia de Sankt Bonifaz, de la qual és rector el pare Joan Vinyeta, que va ser monjo de Montserrat.

Ja de tornada a Barcelona, els escolans montserratins també participaran en una proposta agosarada del Festival Grec al costat del ballarí Israel Galván, una primera figura del món de la dansa que cantarà i ballarà en una doble actuació que tindrà lloc els dies 2 i 3 de juliol al Teatre Grec.

De fet, la millora de la situació global per la pandèmia ha provocat un increment de peticions d’actuacions de l’Escolania per als propers mesos arreu de Catalunya, que es traduirà en concerts a Manresa (25 de març), a bord d’un creuer al port de Barcelona (29 d’abril), a Calaf (20 de maig), a la basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona (27 de maig) –concert benèfic per a la Fundació de l’Hospital del Nen Déu de Barcelona, amb l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat del Vallès–, i al nou Hospital del Càncer Infantil de Sant Joan de Déu d’Esplugues de Llobregat (16 de juny).

Després de rebre, els dies 30 i 31 de maig, la visita dels nois de la Capella Reial de Dinamarca, que estarà de gira per Catalunya i cantarà conjuntament amb l’Escolania, aquesta tancarà el curs a Montserrat el 24 de juny, a la missa conventual en la qual serà ordenat diaca el germà Jordi Puigdevall.

Amb tot, l’activitat més immediata de l’Escolania és la jornada de portes obertes que tindrà lloc diumenge 6 de març i que recuperarà el format presencial. Està pensada per a nens a partir de primer curs d’educació primària i les seves famílies i compta amb la implicació activa dels escolans, que els fan de guies per les dependències de l’edifici.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter