Subscriu-te

L’Espai Mompou acostarà la figura del compositor al gran públic durant el Concurs Canals

Frederic Mompou
Frederic Mompou

L’Espai Mompou és un projecte que oferirà una sèrie d’activitats interactives, pedagògiques i artístiques dirigides a tot tipus de públic entorn del compositor català Frederic Mompou amb motiu del 120è aniversari del seu naixement. Les activitats, gratuïtes, tindran lloc entre els dies 10 i 17 de març al Foyer del Palau de la Música Catalana, en el marc del Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona.

El fet que l’Espai Mompou formi part de les activitats del Concurs Maria Canals permet fer una difusió molt més extensa de l’obra –fonamentalment per a piano– i de la figura del compositor entre joves talents pianístics internacionals i, per tant, amplia exponencialment l’oportunitat que l’obra del compositor s’interpreti més sovint a l’estranger. Igualment, l’Espai Mompou neix de l’oportunitat de simbiosi entre el Concurs Internacional Maria Canals i l’ocasió per celebrar el 120è aniversari del naixement del compositor i així fer-ne divulgació entre joves pianistes de tot el món, com també entre el públic general desconeixedor d’aquest gran músic. La idea està promoguda per la jove emprenedora i pianista Laia Armengol amb el suport de l’Associació Spin-off Arts, especialitzada en patrimoni cultural.

Així, l’Espai Mompou proposa activitats adreçades a tot tipus de públic: pianistes i cantants professionals, pianistes i cantants amateurs, estudiants de piano i cant, i públic en general, i dos concerts professionals d’inauguració i cloenda, els dies 10 de març (20 h) i 17 de març (21 h), respectivament, amb la presència de professionals especialitzats en l’obra de Mompou, com la soprano Marta Mathéu –que actualment està enregistrant la integral de l’obra del compositor–, la mezzosoprano Yolanda Romero i la pianista Laia Armengol (el dia 10), i el pianista Jordi Masó, que n’ha enregistrat la integral de piano (el dia 17). També hi haurà diverses audicions d’estudiants de piano i cant; hi haurà un piano i partitures a disposició de pianistes amateurs i professionals; es proposaran jocs per a no lectors de música; es convoca el Premi Mompou-Espai Mompou –un concurs per a majors de 18 anys per fomentar el coneixement i la interpretació de la música de Mompou en la vessant de duo per a piano i cant i en la vessant de piano sol–, i la projecció d’un vídeo divulgatiu sobre la figura i obra de Mompou, amb imatges del compositor i del seu entorn, i música seva interpretada per ell mateix.

Es preveu que puguin gaudir d’aquestes activitats entre 15.000 i 25.000 persones. El finançament de la iniciativa s’ha obtingut gràcies a l’aportació voluntària de moltes empreses, així com també de particulars i fundacions. Es pot trobar tota la informació sobre els actes i les activitats a: www.espaimompou.com i a www.facebook.com/EspaiMompou.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter