Subscriu-te

L’exposició “Les guitarres d’en Quico Pi de la Serra”, al Museu de la Música

“Les guitarres d’en Quico Pi de la Serra” és l’exposició que inaugura les activitats de la temporada 2018-19 del Museu de la Música de Barcelona i que es podrà veure fins al 28 d’abril de 2019. La mostra recull la magnífica col·lecció de guitarres que el guitarrista i cantautor català Quico Pi de la Serra ha anat recollint a diversos continents durant la seva trajectòria vital. Objectes íntimament lligats a la seva tasca musical i experiència artística i de vida. Pi de la Serra, considerat un dels músics de més relleu en la història sonora i col·lectiva del país i un dels representants històrics de la Nova Cançó, cedeix els instruments al Museu durant deu anys. Així, fins al 2028, la col·lecció completa de 115 instruments de Pi de la Serra romandrà als fons del Museu, on s’ha inventariat, condicionat, documentat, fotografiat i se’n preveu la inclusió al catàleg en línia del Museu de la Música.

Tot i que Quico Pi de la Serra ha dedicat la seva vida artística a la cançó d’autor i al blues, el seu interès pels instruments musicals ha anat més enllà recopilant als seus viatges, al llarg dels anys, peces de nombrosos estils musicals, èpoques o localitzacions, les quals tenen un gran interès organològic, històric i social. Amb la intenció d’aprendre de la cultura musical de cada lloc, el cantant ha anat utilitzant els instruments als seus discos o als programes de ràdio o televisió que ha conduït. Així doncs, són peces clau de la seva trajectòria professional i estan estretament relacionades a les seves vivències.

A la col·lecció destaquen les seves primeres guitarres, el sitar amb el qual va aprendre a tocar música hindú o el llaüt-guitarra alemany que apareix a la portada d’un dels seus discs. També hi trobem instruments de l’Amèrica Central i del Sud, com un singular guitarrón de San Juan de Chamula o els cordòfons de Puerto Rico. Altres instruments destacables són les magnífiques guitarres archtop, una de les quals va pertànyer a George Benson.

Per tal d’aprofundir més en la figura de Pi de la Serra, el dia 16 de desembre el músic farà un concert a la Sala de Teclats del Museu. Aquesta activitat es completarà amb dues visites guiades a l’exposició per Quico Pi de la Serra, els dies 24 de gener i 21 de març de 2019.

Imatge destacada: Quico Pi de la Serra al Museu de la Música

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter