Subscriu-te

L’italià Raffaele Grimaldi guanya el Concurs Mompou de composició 2013

Raffaele Grimaldi
Raffaele Grimaldi

El compositor italià Raffaele Grimaldi, de 33 anys, ha estat el guanyador del Premi Mompou de la 34a edició del Concurs Internacional de Joves Compositors 2013, amb la seva partitura per a violí i piano Pulsar Phigurae. El premi, convocat per Joventuts Musicals de Barcelona, està dotat amb 4.000 euros, l’edició de la partitura a càrrec de l’Editorial Boileau i l’estrena de l’obra, prevista per l’any vinent a Barcelona.

L’obra va ser escollida entre les 23 partitures presentades al Concurs, provinents d’Alemanya, França, la Gran Bretanya, Espanya, Itàlia, Grècia, el Japó, Mèxic, Grècia, Rússia, Colòmbia, els Estats Units i Austràlia. El jurat, format per Eduardo Diago, Martín Matalón, Josep Rio, Miquel Roger i Jesús Rueda, i amb Miquel M. Badal com a secretari, també va decidir atorgar dues mencions honorífiques, una a l’obra Del reflejo ignoto de Rubens Askenar, i l’altra a l’obra Eigengrau, Sonata for violin & piano de Dimitris Economou.

Raffaele Grimaldi (Salern, Itàlia, 1980) va créixer a Suïssa, on començà els estudis musicals i es graduà posteriorment al Conservatori G. Martucci de Salern en piano i en composició. L’any 2009 també va aconseguir el diploma d’alt perfeccionament en composició amb els màxims vots a l’Accademia Nazionale Santa Cecilia de Roma, estudiant amb el mestre Ivan Fedele. Ha estat guanyador i finalista en nombrosos concursos nacionals i internacionals de piano i composició.

Les seves obres han estat interpretades a la majoria de països d’Europa, als Estats Units, el Japó, Rússia i Austràlia, per orquestres, grups de cambra i solistes de renom internacional; també ha desenvolupat la investigació musicològica per al Teatro San Carlo de Nàpols, on aconseguí una beca l’any 2005, i va ser seleccionat per l’IRCAM (París) per seguir el Cursus 1 de composició i música electrònica els anys 2008 i 2009, tot aconseguint també la residència artística a la Cité Internationale des Arts de París.

Actua regularment com a pianista solista i en grups de cambra en prestigioses sales i festivals, amb formacions de gèneres variats, interpretant autors clàssics, contemporanis i les seves pròpies composicions; també ha estat compositor resident amb diferents grups a França, el Canadà, Alemanya i Itàlia i ha rebut encàrrecs de nombrosos festivals. Des de fa anys col·labora amb el filòsof, escriptor i poeta Diego Giordano, produint conjuntament diversos projectes de teatre musical. Ha estat professor d’harmonia, contrapunt, fuga i composició al Conservatori G. Martucci de Salern, i actualment viu i treballa a París. És cofundador del blog www.nuthing.eu, on escriu sobre música contemporània.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter