Subscriu-te

Lluís Claret i Gerard Claret inauguraran el Festival de Sant Fruitós de Bages 2018

En la seva vint-i-quatrena edició, el Festival Internacional de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages, Memorial Eduard Casajoana, programa un any més quatre concerts de qualitat en un indret monumental com és el monestir de Sant Benet. Així, per tercer any consecutiu el complex conegut com a Món Sant Benet, pol d’atracció turística de la Catalunya Central, serà l’escenari del que ha esdevingut cita musical estiuenca imprescindible de la comarca del Bages. Els concerts tindran lloc els dijous 5, 12, 19 i 26 de juliol, a les 22.15 h.

Iniciaran aquesta edició els germans Lluís Claret (violoncel) i Gerard Claret (violí), que enguany celebren els cinquanta anys de carrera, amb la interpretació d’obres de Kodály i Ravel. El segon concert serà protagonitzat per la secció de percussió de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, els pianistes Jordi Castellà i Santi Riu, la Polifònica de Puig-reig i l’Orfeó Lleidatà, els solistes vocals Minerva Moliner (soprano), Jordi Domènech (contratenor) i Lluís Sintes (baríton), per oferir la cantata Carmina Burana de Carl Orff, dirigits per Alfons Reverté. El pianista Vladislav Bronevetzski oferirà un recital amb obres de Haydn i Chopin. Finalment, tancarà el Festival un recital líric de duos i àries d’òpera de la soprano Sooyeon Kim i la mezzosoprano Mireia Pintó, acompanyades al piano per Viviana Salisi.

Sooyeon Kim, Mireia Pintó i Viviana Salisi

El Festival de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages es va iniciar l’any 1995, amb una primera edició que constava de dos concerts, que es van fer a l’Església Parroquial de Sant Fruitós; anteriorment, l’any 1994, s’havia fet un concert a la mateixa església, a càrrec de la mezzosoprano manresana Mireia Pintó i el pianista rus Vladislav Bronevetzki, ambdós residents a la localitat. La gran acollida va animar l’Ajuntament de Sant Fruitós a impulsar el naixement d’un festival que va començar amb un format de dos concerts, posteriorment va passar a tres, i més tard al format actual de quatre. També es tractava d’una proposta que omplia el buit que hi havia en l’àmbit comarcal pel que fa als festivals musicals d’estiu.

El preu dels concerts és de 20 euros, excepte el de la cantata Carmina Burana, que costa 25 euros; també es pot adquirir un abonament per als quatre concerts per 70 euros. A l’oferta musical s’afegeixen entrades combinades que inclouen sopar i pernoctacions a les instal·lacions de Món Sant Benet (informació al telèfon 93 875 94 04 o bé al web www.hotel.monstbenet.com). Més informació i compra d’entrades a www.festivalsantfruitos.com.

Imatge destacada: Lluís Claret i Gerard Claret. © Eva Guillamet

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter