Subscriu-te

L’OCM enregistrarà el programa ‘De Catalunya al món’, amb el qual farà la primera gira europea

Imatge d’un concert de l’OCM al Palau de la Música Catalana, l’any passat, amb Albert Guinovart al piano
Imatge d’un concert de l’OCM al Palau de la Música Catalana, l’any passat, amb Albert Guinovart al piano

L’Orquestra Camera Musicae (OCM) enregistrarà el programa De Catalunya al món, format íntegrament per música d’autoria catalana, amb obres de Pau Casals, Eduard Toldrà, Joaquim Serra, Xavier Montsalvatge i Albert Guinovart (n’inclou una estrena), amb el qual clourà la seva tercera temporada estable de concerts al Palau de la Música Catalana el proper dijous 16 de juliol (20.30 h); el concert compta amb la soprano Marta Mathéu i el pianista Albert Guinovart com a solistes, sota la direcció del titular de l’OCM, Tomàs Grau.

De Catalunya al món articula un viatge musical per algunes de les obres de referència de compositors com Eduard Toldrà (Vistes al mar), Pau Casals (Sant Martí del Canigó), Joaquim Serra (Puigsoliu) o Xavier Montsalvatge (Tres postals il·luminades). El programa finalitza amb dues obres del pianista i compositor Albert Guinovart, col·laborador habitual de l’orquestra, del qual s’interpreten les Quatre cançons tradicionals catalanes i l’estrena per a l’ocasió de la composició Amoremes.

L’enregistrament d’aquest concert tindrà lloc els dies 17 i 18 de juliol, a l’Escola Municipal de Música del Vendrell, seu de l’orquestra, amb el suport de l’emissora Catalunya Música. L’edició del treball serà possible gràcies a la col·laboració d’ADEP.CAT, Associació per a la Divulgació, l’Ensenyament i la Promoció de la Música Catalana –entitat que vetlla per la divulgació del patrimoni musical català i que dóna suport als joves músics catalans–, amb distribució de Discmedi.

L’edició del CD serveix com a preludi dels actes de celebració del desè aniversari de l’OCM, que s’escau la temporada vinent i per a la qual el titular de la formació orquestral, Tomàs Grau, ha previst “un seguit d’accions de caràcter extraordinari, tot i que són els concerts –i, per tant, els programes– de la temporada vinent els que millor expressen la voluntat de festejar aquest aniversari amb els músics, col·laboradors i públic de l’orquestra”.

El programa s’estrenarà el 15 de juliol al Festival Pau Casals. Després del concert al Palau de la Música Catalana, l’OCM el portarà de gira per Europa, concretament a Berlín (20 de juliol), Weimar (21 de juliol), Praga (23 de juliol), Munic (24 de juliol) i Basilea (25 de juliol).

Per a més informació: www.orquestracameramusicae.com.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter