Subscriu-te

L’ONCA inicia la 27a temporada amb el cicle Paisatges

L’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA) –formació impulsada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà– inicia la vint-i-setena temporada amb el cicle Paisatges i el programa titulat “La vall de Sorteny, paisatges que inspiren suites per a cordes”, un concert que compta amb la projecció d’imatges del fotògraf andorrà Isidre Escorihuela.

Així, tot homenatjant la riquesa del patrimoni natural i paisatgístic del territori andorrà, la formació presenta un nou cicle format per tres concerts temàtics, cadascun dels quals descriurà un espai natural del Principat, que se sonoritzarà mitjançant una idea estètica i s’il·lustrarà amb fotografies.

L’estrena del programa serà dissabte 18 de gener, a les 20.30 h, al Teatre Comunal d’Andorra la Vella, i es presentarà al Palau de la Música Catalana el dijous 23 de gener, a les 20 h, al Petit Palau.

Segons Gerard Claret, “és un programa dedicat a compositors romàntics que s’han inspirat en la música popular i els paisatges sonors rurals per crear obres clàssiques de gran poder descriptiu”. El programa inclourà obres de Ricard Lamote de Grignon, Vaughan Williams, Grieg i Rutter.

Isidre Escorihuela ha cedit dinou imatges de la seva col·lecció Mort sobre blanc, que segons l’autor “reflecteix la «mort» que pateix la vall i en concret els arbres i les plantes a l’hivern. El projecte en global vol tancar el cercle de les quatre estacions, però les més intenses són la tardor i l’hivern, ja que per a mi són els millors períodes de l’any a nivell vital i personal”.

La segona cita, “Les valls del Comapedrosa”, se celebrarà el dijous 6 i el dissabte 8 de febrer, al Palau i a la Sala Prat del Roure d’Escaldes-Engordany, respectivament, i serà dirigida per primera vegada pel clavecinista Dani Espasa, director del reconegut grup de música antiga Vespres d’Arnadí. En aquesta ocasió, Jaume Riba serà l’encarregat d’il·lustrar el paisatge escollit i el programa estarà integrat per obres de Vivaldi, Robert Gerhard i Bach.

Finalment, l’últim concert del cicle Paisatges serà el dijous 7 de maig al Palau i el dissabte 9 de maig a l’Auditori Nacional d’Andorra, a Ordino, amb el programa titulat “La vall del Madriu-Perafita-Claror”Per segon any consecutiu l’ONCA serà liderada per Vera Martínez i compartirà la part solista amb Jonathan Brown, tots dos membres del Quartet Casals (violí i viola, respectivament). El programa musical –amb obres de Mozart i Haydn– estarà acompanyat d’imatges d’Àlex Tena, fotografies escollides per homenatjar un dels paisatges més importants del nostre país.

Imatge destacada: (c) Àlex Tena.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter