Subscriu-te
,

L’Orfeó Català convoca la segona edició del Concurs Internacional de Composició Coral “Festa de la Música Coral”

Un instant de la primera Festa de la Música Coral recuperada, 28 de febrer de 2016. © Antoni Bofill
Un instant de la primera Festa de la Música Coral recuperada, 28 de febrer de 2016. © Antoni Bofill

L’Orfeó Català convoca el II Concurs Internacional de Composició Coral “Festa de la Música Coral”, per incentivar la nova creació coral catalana i internacional. El certamen, organitzat per l’Orfeó Català, convoca els compositors –sense límit d’edat ni procedència– a presentar obres corals amb un alt nivell d’exigència, aptes tant per a cors amateurs com professionals, en les diferents categories proposades: cor mixt, veus iguals (cor femení) i cor infantil. Les obres presentades han de ser originals, inèdites i no premiades amb anterioritat en cap altre concurs.

Enguany el Concurs Internacional de Composició Coral “Festa de la Música Coral” ha augmentat la dotació econòmica dels premis, tot destacant-hi el premi a la millor composició coral per a cor mixt, dotat amb 2.500 euros, que ha estat batejat amb el nom de Premi Maria Font Bernaus, en memòria del seu compromís, dedicació i suport durant molts anys a l’Orfeó Català i els seus valors fundacionals. Els altres premis tindran una dotació de 1.000 euros i hi haurà una menció especial per a la millor obra sobre text en català.

El jurat del II Concurs Internacional de Composició Coral “Festa de la Música Coral” està format pels directors i compositors de prestigi internacional següents: Joan Magrané, compositor; Xavier Puig, director del Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida; Júlia Sesé, directora del Cor Anton Bruckner; Pablo Larraz, sotsdirector de l’Orfeó Català, i Simon Halsey, director artístic dels cors de l’Orfeó Català, com a president del jurat.

VII Premis Internacionals Catalunya de Composició Coral

Paral·lelament, la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC) convoca els VII Premis Internacionals Catalunya de Composició Coral per a composicions sobre text català i harmonitzacions de cançons tradicionals catalanes de nivell de dificultat baix/mitjà, en dues categories: veus mixtes i veus iguals. El jurat dels VII Premis Internacionals Catalunya de Composició Coral està format per: Bernat Vivancos, compositor i director; Josep Lluís Guzmán, compositor; Josep Lluís Valldecabres, director; Pere-Mateu Xiberta, compositor, pianista i director, i Xavier Pastrana, director.

Les obres premiades seran editades per la FCEC, publicades en la seva “Col·lecció Coral”, i distribuïdes a totes les entitats federades i a d’altres que ho demanin.

La convocatòria dels dos premis, ambdós celebrats biennalment, ja està oberta i amb la mateixa data límit de lliurament d’obres: el 13 de març de 2017. El veredicte es farà públic en el marc del Simposi Mundial de Música Coral que se celebrarà a Barcelona del 22 al 29 de juliol de 2017.

Podeu consultar les bases aquí.

Festa de la Música Coral: estrena de les obres premiades

Així mateix, les obres premiades s’estrenaran en el marc de Festa de la Música Coral que tindrà lloc el 25 de febrer de 2018 al Palau de la Música Catalana. La Festa de la Música Coral, organitzada per l’Orfeó Català, és una celebració de tota la família coral catalana, gràcies a la col·laboració imprescindible de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC). L’esdeveniment facilita alhora la nova creació de música coral, tant a nivell nacional com internacional, i la recuperació significativa del patrimoni musical de compositors catalans d’èpoques anteriors.

Història de la Festa de la Música Catalana

L’any 1904 l’Orfeó Català va promoure la primera Festa de la Música Catalana. Una Festa que s’esdevingué entre els anys 1904 i 1922. Prenent com a model els Jocs Florals de poesia organitzats per l’Ajuntament de Barcelona, la Festa de la Música Catalana tenia com a finalitat impulsar la composició coral i instrumental i premiava en diverses categories les millors composicions (per a veus mixtes, veus blanques, cors d’homes, cors femenins, composicions de cambra, simfòniques, etc.).

La Festa de la Música Catalana es va crear amb la intenció d’incrementar el catàleg coral d’autors catalans en una època de plena efervescència del món coral, amb la creació de noves corals, orfeons, però amb una evident i limitada producció coral d’autors catalans. El 28 de febrer de 2016 es va recuperar la iniciativa, adaptada a les necessitats i circumstàncies del segle XXI, amb un gran èxit de participació.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter