Subscriu-te

L’Orfeó Català, homenatjat en les Festes de la Mercè pel seu 120è aniversari

Orfeó Català (foto Antoni Bofill/arxiu)

Aquest any l’Orfeó Català ha complert 120 anys d’història. Amb motiu d’aquesta efemèride, la Mostrad’Associacions de les Festes de la Mercè de Barcelona ha decidit que l’Orfeó Català sigui l’entitat homenatjada enguany. La Mostra d’Associacions és un aparador de les entitats i associacions de Barcelona que es concentren des de fa 16 anys a la plaça de Catalunya durant les Festes de la Mercè. La Mostra d’Associacions que se celebra el cap de setmana del 24 i 25 de setembre comptarà, com ja és habitual, amb més de 300 entitats en estands, espais comuns i actuacions dalt de l’escenari o a peu de plaça.

Així, l’Orfeó Català ocuparà la carpa d’homenatges i oferirà als visitants l’exposició “L’Orfeó Català. 120 anys de música”, que mostra els moments més emotius i transcendents de la seva història. El diumenge 25 de setembre (19.30 h) es farà el gran acte de cloenda de la Mostra d’Associacions, que inclou l’homenatge amb una actuació especial de l’Orfeó –dirigit pel seu director titular, Josep Vila i Casañas–, que interpretarà L’hereu Riera de Josep Cumellas, Sanctus Benedictus de Josep Vila i Casañas, O vos Omnes de Pau Casals, Stimmt an die Zeiten de Joseph Haydn, L’Empordà d’Enric Morera i El cant de la Senyera de Lluís Millet.

Aquest aniversari ja va tenir el seu moment àlgid el passat mes d’abril transformant l’habitual concert que l’Orfeó Català dedica als socis en un concert commemoratiu –juntament amb l’Orfeó Lleidatà, que celebrava el 150è aniversari–, amb la recuperació de l’obra d’Enric Granados El cant de les estrelles, estrenada al Palau de la Música Catalana l’11 de març de 1911 per l’Orfeó Català i amb el compositor al piano.

D’altra banda, cal destacar que l’Orfeó oferirà el proper 28 de novembre al Palau de la Música Catalana la Missa en Si menor de Bach amb The King’s Consort i Robert King, en el centenari de la seva estrena a tot l’Estat per part de l’Orfeó Català al mateix Palau. Amb l’objectiu d’adaptar-se a aquesta producció, l’Orfeó Català ha assolit el gran repte d’afrontar l’obra amb una plantilla reduïda seguint els cànons actuals d’interpretació. Mentre una part de l’Orfeó interpretarà la missa de Bach, l’altra oferirà a l’església de Sant Felip Neri de Barcelona, el 19 de novembre, un concert basat en música del Renaixement, amb l’acompanyament d’instruments originals. En acabar l’any, l’Orfeó Català oferirà el tradicional Concert de Sant Esteve, amb l’estrena mundial de dues obres creades per a l’ocasió dels compositors catalans Marc Timón i Xavier Pagès.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter