Subscriu-te

L’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau debuten al BBC Proms de Londres

L’Orfeó Català i del Cor de Cambra del Palau al Palau de la Música Catalana. © Lorenzo di Nozzi
L’Orfeó Català i del Cor de Cambra del Palau al Palau de la Música Catalana. © Lorenzo di Nozzi

Els cors interpretaran els Gurrelieder d’Arnold Schönberg amb la London Symphony Orchestra, sota la batuta de Sir Simon Rattle.

 El dissabte 19 d’agost, l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau debutaran al prestigiós festival BBC Proms de Londres, un dels més grans festivals de música clàssica del món, que se celebra a la capital anglesa i que enguany arriba la 123a edició. Els cors catalans sumaran les seves veus a les del CBSO Chorus i el London Symphony Chorus, tot actuant al costat de la London Symphony Orchestra, sota la batuta de Sir Simon Rattle, per interpretar els Gurrelieder d’Arnold Schönberg.

L’actuació de les formacions catalanes s’emmarca en un dels festivals més prestigiosos del món, el BBC Proms, que durant vuit setmanes (del 14 de juliol al 9 de setembre) presentarà més de 90 concerts, amb un total de 83 orquestres, agrupacions i cors, segons que van anunciar ahir els organitzadors. Dos dies abans del debut al Proms, el 17 d’agost, l’Orfeó Català actuarà en solitari a la Southwark Cathedral de la capital anglesa, sota la direcció del seu titular, Simon Halsey.

Es tracta d’una cita històrica fruit de l’esforç de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana per internacionalitzar els cors i que s’arrodoneix amb l’impuls que ha suposat la incorporació de Simon Halsey com a director artístic dels cors de l’Orfeó Català i com a assessor artístic del Palau des del setembre del 2016.

El viatge a Londres suposa la tornada de l’Orfeó Català i del Cor de Cambra a la capital anglesa després de la seva darrera actuació el 25 d’abril de 2015, en què van debutar al Royal Festival Hall de Londres. Una fita que ja va ser històrica i que, precedida dels concerts dels cors a Viena i Lisboa, constatava la bona salut de les formacions, novament expressada el 2016 en una altra singladura internacional amb una gira per Itàlia amb la Novena de Beethoven, sota la direcció de Daniele Gatti.

Es pot consultar el programa sencer del BBC Proms al web https://www.bbc.co.uk/proms

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter