Subscriu-te
,

L’Orfeó Català interpreta la ‘Messa di Gloria’ de Puccini sota la direcció de Gustavo Gimeno al Palau de la Música, París i Luxemburg

Aquest dimecres, 11 de maig (20 h) , el Palau de la Música acollirà el primer dels tres concerts de la gira que portarà l’Orfeó Català a actuar al costat de l’Orquestra Filharmònica de Luxemburg, sota la direcció de Gustavo Gimeno a Palau 100, al Théâtre des Champs Elysées de París (12 de maig) i a la Philharmonie de Luxemburg (14 de maig).

Es tracta de la primera sortida internacional del cor des de la pandèmia amb un programa en què les formacions oferiran la Messa di Gloria de Puccini, una obra de joventut de compositor italià, per a orquestra simfònica, cor a quatre veus, tenor i baix-baríton solistes i que comptarà amb el tenor Charles Castronovo i el baríton Ludovic Tézier.

L’Orfeó torna, doncs, als escenaris internacionals amb aquesta obra majestuosa d’orquestració esplendorosa i en un concert que suposarà també el debut de Gimeno al Palau i la primera vegada que el reconegut director condueix el cor.

L’obra pren el nom del llarg desenvolupament que el compositor va donar al segon dels cinc moviments de l’obra, subdividit al seu torn en vuit seccions. En general, la partitura permet intuir el talent de Puccini com a compositor d’òpera i recull la influència de Verdi, que el compositor de Lucca admirava. Anys més tard, el mateix Puccini citaria fragments de la seva pròpia missa a les seves òperes.

El concert a Barcelona es completarà amb dues obres simfòniques de joventut d’Olivier Messiaen: Les offrandes oubliées i Hymne, mentre que a París i Luxemburg s’oferirà un monogràfic Puccini amb la ja esmentada Messa di Gloria i l’Scherzo per archi, Capriccio sinfonico i Crisantemi.

Imatge destacada: (c) Ricardo Ríos.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter