Subscriu-te

L’Orquestra Camera Musicae estrena una obra de Marc Timón

L’Orquestra Camera Musicae, del Camp de Tarragona, estrena el dia 5 de novembre –Aula Magna de la Universitat Rius i Virgili de Tarragona, 20 h– l’obra Paraules de coure (fantasia per a trompa i orquestra) de Marc Timón, estrena emmarcada en la IV Trobada de Trompistes, organitzada per l’Associació Catalana de Trompistes (www.acatrompistes.com). Les trobades es duen a terme cada any en un lloc diferent; enguany és el torn de la ciutat de Tarragona, els dies 5 i 6 de novembre, amb classes magistrals, concerts i la primera edició del Concurs Internacional d’Interpretació de Trompa.

Així, el dia 5 de novembre té lloc el concert de la Trobada, en què diferents trompistes nacionals i internacionals, acompanyats per l’Orquestra Camera Musicae i l’Orquestra de la Universitat Rovira i Virgili, interpretaran diversos concerts del repertori trompístic; i l’estrena de Paraules de coure de Marc Timón, obra encarregada conjuntament per l’Associació Catalana de Trompistes i l’Orquestra Camera Musicae.

Completen el programa obres d’A. Kiel (Concert per a trompa i orquestra, op. 23), J. G. Knechtl (Concert per a trompa i orquestra), J. A. Rossetti  (primer moviment del Tercer Concert per a trompa i orquestra), R. Strauss (Concert núm. 1, per a trompa i orquestra, op. 11), E. Ahbez (Nature Boy) i R. Todd (Celebration). Camera Musicae serà dirigida per Tomàs Grau.

També, els dies 12 i 13 de novembre –al Palau de Congressos de Tarragona (21 h) i a l’Auditori Antoni Gaudí de Reus (19 h), respectivament–, Camera Musicae i la Coral de la Universitat Rovira i Virgili interpretaran la Missa en Do menor de Mozart, sota la direcció de Montserrat Rios.

L’Orquestra Camera Musicae (OCM), del Camp de Tarragona, va ser fundada l’any 2006 en el marc de la companyia d’òpera que porta el mateix nom, per participar en les representacions operístiques. A partir l’any 2007, l’OCM va col·laborar en dos projectes simfonicocorals i el setembre del 2007 es presentà al públic en solitari. A més a més, des del desembre del 2009 l’OCM és l’orquestra resident de l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell. Després de treballar durant dos anys per produccions, l’OCM organitza la seva pròpia temporada de concerts estable des del curs 2008-09, tot intentant compaginar el repertori clàssic amb la descoberta de noves obres i nous compositors. Des dels seus inicis Tomàs Grau n’és el director musical i des de la temporada de concerts 2008-09 el pianista i compositor Albert Guinovart és l’artista resident de la formació.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter