Subscriu-te

L’Orquestra de Cadaqués inaugura temporada de concerts a l’Auditori de Girona

L’Orquestra de Cadaqués inicia la temporada 2011-12 amb diversos projectes plens d’il·lusió, entre els quals destaquen una gira per Alemanya en sales de prestigi, com la Kuppelsaal de Hannover, la Philharmoniede Colònia o l’Alte Oper de Frankfurt, i la primera temporada de concerts a l’Auditori de Girona, de la qual serà orquestra en residència per primer cop al llarg d’aquesta temporada.

La gira de concerts que l’Orquestra de Cadaqués farà per Alemanya comprèn tres concerts: els dies 13, 14 i 15 de novembre a Hannover, Colònia i Frankfurt, respectivament, formant part dels cicles més destacats dels auditoris esmentats, en els quals intervenen sovint orquestres com la London Symphony, Royal Philharmonic, New York Philharmonic o Wiener Philharmoniker. En aquesta gira, hi col·laborarà l’arpista Xavier de Maistre i l’orquestra serà dirigida pel titular de la formació, Gianandrea Noseda, amb un programa que comprèn obres de Juan Crisóstomo Arriaga, Joaquín Rodrigo, Isaac Albéniz, Maurice Ravel i Georges Bizet. Dels programes, en destaca la poc comuna versió del Concierto de Aranjuez de Rodrigo per a arpa i orquestra realitzada per Nicanor Zabaleta i l’“Evocación” d’Iberia d’Albéniz, arranjada per Jesús Rueda.

La primera temporada de concerts de l’Orquestra de Cadaqués a l’Auditori de Girona comprèn un total de quatre concerts: el primer (10 de novembre, 21 h) serà un preludi de la gira alemanya, amb un programa que inclou el Concierto de Aranjuez de Rodrigo en versió per a arpa, la Pavana per a una infanta difunta de Ravel, el Concert per a arpa i orquestra de Montsalvatge i la Simfonia Italiana de Mendelssohn. L’Orquestra de Cadaqués tornarà a Girona al desembre amb un programa titulat “De Broadway al Paral·lel” en què tindrà la col·laboració de la mediàtica cantant Nina, en un programa dirigit pel també titular de la formació, Jaime Martín. Un programa, aquest, que es podrà escoltar a diferents poblacions catalanes (Lleida, Manresa, Figueres, Santa Coloma de Gramenet, Mollet, Viladecans i Vilanova ila Geltrú).

Al març l’orquestra proposarà una lectura de les Quatre estacions de Vivaldi amb la participació del popular violinista armeni Ara Malikian i al juny el director convidat principal de l’orquestra, Sir Neville Marriner, liderarà un Requiem de Mozart en què intervindrà el Cor Amici Musicae de l’Auditori de Saragossa i els solistes María Hinojosa, Marisa Martins, Lluís Vilamajó i José Antonio López. Aquest és un pas més en la relació de col·laboració entre l’Auditori de Girona i la dita formació, que ja treballen conjuntament en altres projectes, com per exemple el Concurs de Direcció de l’Orquestra de Cadaqués i les trobades de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines.

La formació orquestral també oferirà, en el decurs d’aquesta temporada, diversos concerts a l’Estat espanyol –Madrid i Saragossa–, on farà incursions en el repertori contemporani, tot interpretant obres de compositors catalans com Robert Gerhard (6 cançons de L’infantament meravellós de Scharazada), Xavier Montsalvatge (Cinco invocaciones al Crucificado) i Josep Soler (estrena d’una obra encàrrec del Centro Nacional de Difusión Musical: CNDM).

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter