Subscriu-te

L’Orquestra de Cambra de Granollers aposta pels nous públics aquesta temporada 2014-15

L’OCGr durant un assaig
L’OCGr durant un assaig recent

L’Orquestra de Cambra de Granollers (OCGr) va iniciar la temporada 2014‐15 el diumenge passat, 26 d’octubre, al Teatre Auditori de Granollers, primer amb el concert familiar Beethoven, què no em sents? i després amb el concert dedicat a aquest compositor amb la participació del pianista local Jordi Masó –el qual va interpretar el Concert núm. 3 per a piano i orquestra. La temporada a Granollers consta d’un total de cinc concerts (en diumenge, a les 19 h), i oferint-ne les sessions familiars dues hores abans. Precisament les sessions familiars –idea del titular de l’OCGr, Conrado Bolsi– van donar la temporada passada un gran resultat, amb una xifra notable d’ocupació. La formació dirigida per Bolsi també eixampla la seva activitat en altres escenaris de la ciutat i a nous públics.

Així, i amb la voluntat d’obrir-se a nous públics, cada concert serà prèviament introduït per un crític musical i alguns es fusionaran amb altres estils, com el flamenc i el jazz. En aquest sentit, el concert del dia 19 d’abril de 2015 tindrà la participació de la cantant Alba Carmona –del grup Las Migas– en l’obra de Manuel de Falla El amor brujo –versió de concert per a orquestra– i el dia 15 de febrer de 2015 l’OCGr comptarà amb el Josep Vidal Sextet com a convidat; aquest concert també s’emmarca en el Festival de Jazz de Granollers.

La temporada es completa amb el Concert de Nadal, el 21 de desembre (a la Sala Tarafa), amb obres de Corelli, Torelli, Händel i Vivaldi; i el 22 de març de 2015, sota la direcció d’Edmon Colomer i el Cor de Cambra de Granollers, amb la Simfonia núm. 2 i la Missa en Do major de Beethoven.

L’OCGr és l’orquestra resident del Teatre Auditori de Granollers des de la inauguració el gener de 2002 i està vinculada estretament a les institucions de la ciutat.

Amb una plantilla flexible que li permet abordar estils i repertoris molt diversos, la seva versatilitat facilita la interpretació de programes de música barroca o clàssica amb temperaments i arcs històrics i cordes de tripa, fins a música dels segles XX i XXI, L’OCGr, impulsada en la seva fundació pel clarinetista, pedagog i divulgador musical Carles Riera (1956-2009), aposta per produccions que sumin diferents manifestacions artístiques; en aquest sentit, l’OCGr ha col·laborat en espectacles teatrals, de circ, titelles, musicals, fusions de música rock, electrònica i acústica, òperes, etc. i amb actors i directors del món del teatre. Des de la seva creació i fins al 2011, en va ser director titular Francesc Guillen; des de la temporada 2012-13 és el violinista Corrado Bolsi qui assumeix la titularitat.

Han col·laborat amb l’OCGr diversos directors, concertinos i solistes: Antoni Ros Marbà, Christophe Coin, Ernest Martínez Izquierdo, Edmon Colomer, Andrew Watkinson, Salvador Brotons, Barry Sargent, Manel Valdivieso, el mateix Corrado Bolsi, Farran James, Albert Guinovart, Jordi Masó, Santiago Juan, Mayte Martín, Lluís Vila i Casañas, Alvaro Albiach, Sergio Alapont i un llarg etcètera.

A més de la temporada regular que realitza al Teatre Auditori de Granollers, la formació actua en altres ciutats catalanes, participa en cicles de concerts i ja ha ofert més de tres-cents concerts. També ha enregistrat amb la discogràfica Naxos, col·lecció “Spanish Classics”, un disc amb el pianista Jordi Masó amb música per a orquestra de cambra de Joaquim Homs, i dos compactes més, també amb el mateix pianista, amb obres de Xavier Montsalvatge.

Per a més informació, detall dels concerts i venda d’entrades: www.ocgr.cat.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter