Subscriu-te

L’Orquestra de Cambra de Granollers presenta la temporada 2012-13 i Corrado Bolsi com a director artístic

Orquestra de Cambra de Granollers

El 12 de juny es presentà a Granollers la propera temporada de concerts de l’Orquestra de Cambra de Granollers (OCGr) i el seu nou director artístic, l’italià Corrado Bolsi. Així, Bolsi pren el relleu al fins ara director de la formació, Francesc Guillén, que ha estat al capdavant de l’entitat durant els seus vint anys d’història –els últims deu formant part de la temporada estable del Teatre Auditori de Granollers– i al qual les autoritats de la ciutat li han reconegut l’extraordinària feina feta al capdavant l’OCGr.

Corrado Bolsi, gran coneixedor de la història musical de la ciutat, té una dilatada professió en la qual ha dirigit diferents orquestres de Catalunya, de l’Estat i internacionals. El nou director ha agraït al Patronat de la Fundació de l’OCGr la responsabilitat i l’honor de liderar aquest projecte. Bolsi reconeix que “ser el director de l’OCGr és diferent i estimulant, però alhora comporta una gran responsabilitat”.

La propera temporada estable 2012-13 de l’OCGr al Teatre Auditori de Granollers consta de cinc produccions amb un nou format, amb la finalitat d’acostar el fet musical a un públic més ampli i a un públic familiar. Així doncs, els diumenges que hi hagi concert de l’OCGr al Teatre Auditori, s’oferiran concerts a tres bandes: a les 17 h, concert familiar de 30 a 40 minuts a càrrec del crític i divulgador musical David Puertas; a les 18.30 h, una conferència prèvia al concert a càrrec dels crítics musicals més destacats del país; i, per finalitzar, a les 19 h, el concert de temporada. Robert King i Edmon Colomer en seran els directors convidats.

Corrado Bolsi

D’aquesta manera, els concerts al Teatre Auditori seran els següents: el 18 de novembre de 2012, amb el programa “Músiques de l’aigua”, s’escoltaran obres de Händel, Telemann i Montsalvatge; el 20 de gener de 2013, “Música de la nit”, amb obres de Mozart, Borodín i Boccherini; el 17 de març de 2013, amb la Missa Nelson de Haydn i la Simfonia Júpiter de Mozart, amb el Cor de Cambra de Granollers i la direcció de Robert King; el 28 d’abril de 2013, amb la Cinquena de Schubert i obres de Poulenc, Ruera i Satie, dirigit per Edmon Colomer, mentre que el 26 de maig de 2013 s’oferirà a proposta “Meteomúsica”, del meteoròleg i melòman Alfred Rodríguez Picó, amb obres i autors inspirats en fenòmens meteorològics com Rimski-Kórsakov, Anatoli Liadov, Strauss, Txaikovski, Britten, etc.

D’altra banda, durant la roda de premsa també es va presentar Josep Marquès com a nou president de la Fundació de l’Orquestra de Cambra de Granollers, que fa just dos anys es va constituir per donar aixopluc a l’OCGr, gràcies a l’acord entre els grups municipals i els patrocinadors. Josep Marquès ha estat molts anys lligat a la Societat Coral Amics de la Unió i a la Creu Roja.

Més informació a: www.ocgr.cat.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter