Subscriu-te

L’Orquestra de l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca estrena cicle a Barcelona

 

576_1411483433OAJC

L’Orquestra de l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca (OAJC), que dirigeix musicalment Xavier Pastrana, es presenta per primer cop a Barcelona amb un nou cicle de tres concerts que tindrà lloc al Casal del Metge (Via Laietana, 31). Amb aquest cicle l’orquestra estable de l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca presenta el seu projecte artístic més enllà de la seva població i de la província.

Així doncs, l’OAJC oferirà tres concerts a l’escenari històric del Casal del Metge, el primer dels quals aquest diumenge, 8 de març, a les 18 h. L’orquestra hi oferirà un programa format eminentment per obres de W. A. Mozart, en primer lloc la coneguda Simfonia Concertant, amb la participació de Josep Colomé al violí i Mariona Oliu a la viola, i, en la segona part, la Simfonia núm. 29. L’OAJC, formada principalment per joves músics professionals del territori tarragoní, té com a concertino el violinista sabadellenc Josep Colomé, format en la seva infantesa al Conservatori Professional de Vila-seca. En aquest concert, Solé Luthier cedeix als membres de l’OAJC instruments de corda antics d’alta qualitat per contribuir a l’èxit del concert.

El segon concert del cicle tindrà lloc el 20 de juny a les 21 h, i responent a l’esperit cambrístic de l’Orquestra de l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca estarà format per obres originalment escrites per a quartet de corda: Quartet núm. 11, “Serioso” de Beethoven i el Quartet de la Mort i la Donzella de Schubert. Les versions que es podran escoltar seran les transcripcions que Gustav Mahler, gran simfonista i orquestrador, va fer d’aquestes dues grans obres, probablement com a resultat de l’impacte que degueren provocar-li.

El tercer i darrer projecte del cicle és un programa “de butxaca”. L’OAJC, en format reduït de quinze instrumentistes, abordarà un complex programa encapçalat per la Kammersimfonie de Schönberg i seguit per l’Idil·li de Siegfried de Richard Wagner i el Septet d’Stravinsky. El concert que clourà aquest primer cicle a Barcelona serà el 24 d’octubre de 2015.

L’Orquestra de l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca va sorgir originalment als anys vuitanta com a iniciativa del violinista i pedagog Evelio Tieles, amb la voluntat de contribuir a la formació dels estudiants del Conservatori de Vila-seca. Va fundar una orquestra en què els alumnes s’asseien al costat dels professors. Posteriorment l’orquestra es va professionalitzar i va passar a ser formada només pel professorat del Conservatori. Actualment l’orquestra –formació estable de l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca– està integrada per joves instrumentistes professionals entre 22 i 35 anys que comencen el seu periple professional o bé que ja formen part d’altres formacions orquestrals, fet que demostra el gran nivell d’instrumentistes de corda que ha donat els darrers anys Catalunya.

Les entrades per als concerts tenen un preu de 15 euros i es poden comprar a taquilles o bé a través del portal www.ticketea.com.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter