Subscriu-te

L’Orquestra Simfònica Davis de la Universitat de Califòrnia, al Palau de la Música

L’Orquestra Simfònica Davis de la Universitat de Califòrnia dirigida per Christian Baldini

El dia 3 d’abril es presenta al Palau de la Música Catalana de Barcelona l’Orquestra Simfònica Davis de la Universitat de Califòrnia, dirigida per Christian Baldini. La formació defensarà un programa integrat pel Prélude à l’après midi d’un faune de Debussy, el Concert per a piano núm. 23 en La major de Mozart –amb Isaac Friedhoff al piano– i la Simfonia núm. 4 en Re menor de Schumann.

L’Orquestra de Simfònica UC Davis va ser fundada el 1959 i ha esdevingut des d’aleshores un pilar bàsic d’un dels campus més importants que ofereix ensenyament en diferents arts. La UC Davis Symphony Orchestra ha viatjat per Califòrnia, el Canadà, Austràlia i la Polinèsia francesa. El juny de 2003 va viatjar a França per participar en el bicentenari de Berlioz, amb una sèrie de cinc concerts. L’orquestra participa sovint en esdeveniments per a la Universitat de Califòrnia, i actua en una de les sales de concerts més importants de Califòrnia, el Centre Mondavi per a les Arts Artístiques, de la qual és l’orquestra resident. En aquest auditori ha ofert més de 60 concerts, incloent-hi òperes, actuacions de ballet clàssic i teatre musical. L’orquestra es nodreix d’un centenar d’estudiants (tant graduats com no graduats), membres de la comunitat universitària.

Christian Baldini és un jove compositor i director que ha donat la volta al món, convidat a dirigir diverses orquestres, com la Filarmónica de Buenos Aires i la Sant Francisco Contemporary Music Players; òpera al Festival Aldeburgh, i, com a compositor, al Festival Acanthes (França). També ha dirigit l’Orquestra Simfònica de Sant Paulo i la seva música és força interpretada i ha estat premiada en diversos concursos internacionals, com el Concurs Internacional per a Compositors de Corea del Sud (2005), Tribuna de la Música (UNESCO, 2005), Concurs Internacional Ossia (Rochester, Nova York, 2008), Concurs Internacional de Cambra Daegu (Corea del Sud, 2008) i Concurs de Direcció Internacional (Brasil, 2006).

Isaac Friedhoff

El pianista Isaac Friedhoff va néixer a Barcelona i va ser iniciat en aquest instrument i en el violoncel pels seus pares, sovint fent música de cambra amb els seus germans. Més endavant va seguir els estudis de piano amb Cecília López i Albert Giménez i després a l’Escola de Música de Barcelona amb Maria Lluïsa Reñaga i Albert Atenelle. Paral·lelament va cursar els estudis de violoncel amb Eulàlia Subirà i Cristoforo Pestalozzi. Actualment està estudiant a la Jacobs School of Music (Universitat d’Indiana, EUA) amb els pianistes Edward Auer i Émile Naumoff.

Abans de la visita a Barcelona, el dia 1 d’abril, l’Orquestra Simfònica Davis de la Universitat de Califòrnia actua al Palau de la Música de València.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter