Subscriu-te

L’Orquestra Simfònica de l’Esmuc fa la primera gira europea

L’Orquestra Simfònica de l’Esmuc
L’Orquestra Simfònica de l’Esmuc

Els estudiants que integren l’Orquestra Simfònica de l’Esmuc inicien aquesta setmana una gira per França i Bèlgica, amb el suport i la col·laboració de l’Institut Ramon Llull. Actuarà el proper divendres, 25 d’abril, al Palau d’Esports de Le Touquet-Paris-Plage, en el projecte Cor de Nens i Nenes d’Europa (amb l’estrena mundial d’Europa, una profecia de Fabien Waksman, amb la participació dels cors de Pas de Calais i St. Joseph d’Etaples, entre d’altres); el dissabte, 26 d’abril, al Palais des Beaux Arts de Brussel·les; el 3 de maig, novament a Le Touquet-Paris-Plage, i, finalment, el 4 de maig a l’església Saint Sulpice de París. La formació, dirigida per Georges Pehlivanian, serà l’orquestra resident en la quarta edició del Touquet International Music Masters (TIMM), una trobada de centres d’ensenyament musical d’excel·lència i joves talents de la interpretació i la direcció orquestral.

Gira Esmuc caretll

El TIMM s’adreça a intèrprets, cantants i directors d’orquestra de centres d’ensenyament musical o recentment graduats; ofereix als músics la possibilitat de participar al llarg de quinze dies en una sèrie de classes magistrals, activitats i concerts. En aquesta ocasió, a més a més de l’Esmuc, també hi han estat convidats el Conservatori de París i el London Philharmonic Choir. El TIMM, organitzat per Georges Pehlivanian, es va inspirar en els tornejos d’alt nivell de tennis i de golf que se celebren a la petita localitat de Le Touquet-Paris-Plage, a la costa d’Opale (al Departament de Pas-de-Calais), “per fer una trobada de mestres, dels millors músics joves del panorama internacional que tenen un futur obert d’èxit si treballen i estudien amb il·lusió i dedicació”. La connexió entre els estudiants de l’Orquestra Simfònica de l’Esmuc i el mestre Pehlivanian es va iniciar el juny de 2013, quan aquest va ser convidat a dirigir el concert de la formació dins del cicle dels Grans Conjunts. La complicitat que va sorgir aleshores es plasmarà en aquesta nova col·laboració internacional.

Aprofitant el relleu i la projecció internacional que tindrà l’Orquestra Simfònica de l’Esmuc, aquesta farà conèixer al públic de París i Brussel·les algunes obres destacades del repertori català i, més en concret, del que es va produir al voltant de la Guerra de Successió, de la qual es commemora el Tricentenari.

Georges Pehlivanian, a l’Esmuc
Georges Pehlivanian, a l’Esmuc

Georges Pehlivanian dirigeix les orquestres més reconegudes del món com a director convidat. Fou el primer director nord-americà que va guanyar el prestigiós Concurs Internacional de Besançon, fet que el va projectar internacionalment. Estudià piano i violí, i va ser deixeble de Pierre Boulez, Lorin Maazel i Ferdinand Leitner. Ha estat director titular i artístic de l’Slovenska Filharmonija i principal director convidat de l’Staatsphilharmonie Rheinland-Pflaz, de l’Òpera de Càller, de la Residentie Orkest de la Haia i de la Wiener Kammerorchester. Des de l’any 2012, Pehlivanian és professor de direcció orquestral del Conservatoire National Supérieur de Musique de París.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter