Subscriu-te

L’Orquestra Simfònica del Vallès ofereix el concert “Els immortals del cinema” divendres a Sabadell i dissabte al Palau

Imatge promocional del concert amb un fotograma de La llista de Schindler (Steven Spielberg, 1993)
Imatge promocional del concert amb un fotograma de La llista de Schindler (Steven Spielberg, 1993)

El programa se centra en les bandes sonores més conegudes del cinema i hi participen els actors de doblatge Mercè Montalà i Salvador Vidal

L’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) ofereix demà divendres, 10 d’abril, al Teatre Principal de Sabadell, i el dissabte, 11 d’abril (19 h), al Palau de la Música Catalana (cicle Simfònics al Palau), un dels seus concerts tradicionals dedicat a les bandes sonores més populars del cinema. Amb el lema “Els immortals del cinema”, el concert vol ser un espectacle plurisensorial i únic, per al qual l’OSV, dirigida pel seu titular, Rubén Gimeno, ha convidat els actors i dobladors Mercè Montalà i Salvador Vidal. Dos artistes que són les veus, respectivament, de Michelle Pfeiffer, Sharon Stone, Julia Roberts, Catherine Z. Jones o Uma Thurman, i de George Clooney, Mel Gibson, Liam Neeson, John Travolta, Ed Harris, Richard Gere, Michael Douglas, Willem Dafoe, Alec Baldwin o Harrison Ford, i que presentaran cada una de les peces i escenificaran alguns dels passatges més mítics de la història del cinema, amb el suport visual d’imatges fixes de les pel·lícules.

El president de l’OSV, Jordi Cos, explica que aquest concert “vol seu un homenatge als invisibles del cinema, com la música i la paraula” i que “volem intentar que el públic revisqui, amb la paraula, les emocions que va sentir quan va veure les pel·lícules” de les quals l’orquestra interpretarà els fragments més coneguts.

Imatge promocional del concert amb un fotograma La guerra de les galàxies (George Lucas, 1977)
Imatge promocional del concert amb un fotograma La guerra de les galàxies (George Lucas, 1977)

La selecció de les bandes sonores s’ha fet a partir dels films més representatius que han doblat Vidal i Montalà i de la disponibilitat de les partitures. L’OSV, seguint la seva línia de col·laboracions amb altres entitats, també ha volgut crear sinergies i en aquest cas ho ha fet amb el Festival de Cinema de Sitges i amb la sala de cinema Phenomema de Barcelona. En aquest sentit, el director de cinema Nacho Cerdà, director de Phenomena Experience, afirma que dóna suport a aquest concert “per la seva naturalesa”. “Falten més concerts de música de cinema”, diu, i recorda que de jove “vivia el cinema a través de la música.”

Així, el programa presenta les músiques que han il·lustrat films tan emblemàtics com Pulp Fiction (Quentin Tarantino, 1994), amb el tema trepidant Misirlou o el You never can tell de Chuck Berry; El caçador (Michael Cimino, 1978), amb la Cavatina del compositor britànic Stanley Myers; Copiant Beethoven (Agniezska Holland, 2006), amb fragments d’obres de Ludwig van Beethoven; Instint bàsic (Paul Verhoeven, 1992), amb banda sonora de Jerry Goldsmith; La Missió (Roland Joffe, 1986), amb música d’Ennio Morricone, o Chicago (Rob Marshall, 2002), amb música de John Kander. Del ja “clàssic” John Williams s’oferiran els fragments més coneguts de La llista de Schindler (Steven Spielberg, 1993), Parc Juràssic (Steven Spielberg, 1993), La guerra de les galàxies (George Lucas, 1977) i El patriota (Roland Emmerich, 2000).

© Juanma Peláez
© Juanma Peláez

Per als dobladors, el concert representa la primera experiència d’aquest tipus. Salvador Vidal explica que intervenir-hi “ha estat un regal meravellós que ens ha fet l’orquestra, i no hi descarto futurs projectes”. Per la seva banda, Mercè Montalà considera que “és un luxe poder col·laborar amb l’orquestra i poder recordar aquelles pel·lícules en les quals vam intervenir; és una experiència meravellosa i màgica”.

D’altra banda, Jordi Cos ha anunciat que el dia 31 d’octubre d’aquest any l’OSV executarà en directe la música del film Psicosi (Alfred Hitchcock, 1960) durant la seva projecció a l’auditori del Fòrum.

 

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter