Subscriu-te

L’Orquestra Simfònica Jove de Goiás (Brasil) de gira per Catalunya

 

L’Orquestra Simfònica Juvenil de Goiás (foto d'arxiu)

 

Afortunadament, Veneçuela ja no és l’únic país que du a terme projectes d’èxit en l’àmbit de la integració social i l’educació entre els joves a través de la música. El Brasil, un dels països més grans del món i una de les potències econòmiques del futur, treballa en aquest mateix àmbit d’ençà de la fundació, l’any 2001, de l’Orquestra Simfònica Juvenil de Goiás –estat del centre-oest del país, que té com a capital Goiânia– formada per 170 joves músics. Des de l’any 2002 n’és el director Eliseo Ferreira, amb qui l’orquestra ha passat a convertir-se una de les formacions més reconegudes del Brasil.

L’any 2005, el Govern de Goiás –a través del seu Departament d’Educació– va iniciar un projecte educatiu i social vinculat a la música, que consisteix en un programa de beques de l’Orquestra. A través d’aquest programa es dóna accés a l’educació musical a nens i nenes en perill d’exclusió social, oferint-los escolarització i formació musical a través de la pràctica d’un instrument dins el programa educatiu de l’Orquestra Simfònica Jove de Goiás.

Enguany aquesta orquestra –que des del 2009 compta amb el suport de l’empresa Endesa Brasil– fa la primera gira internacional, que consisteix en quatre concerts arreu de Catalunya: el primer el dia 30 d’octubre a l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida. L’endemà, 31 d’octubre, actuaran a l’Auditori de Girona, el 3 novembre a l’Auditori de Vila-seca i clausuraran la gira amb un concert al Palau de la Música Catalanael divendres 4 de novembre. Arran de l’èxit de la convocatòria, el concert al Palau de la Música tindrà dues sessions, a les 19 i 21.30 h.

Els concerts són gratuïts, però abans de l’inici es farà una recollida d’aliments no periples (sucre, arròs, llegums…, que es podran deixar a l’entrada de les sales de concert) a favor del Banc dels Aliments.

El programa del concert inclou obres de compositors brasilers com Antonio Carlos Gomes, Heitor Villa-Lobos, Mozart Camargo Guarnieri i Ari Barroso-Valdir Azevedo; el mexicà Arturo Márquez, el nord-americà John Williams, el navarrès Pablo de Sarasate i el català Amadeu Vives. A més, l’orquestra interpretarà el popular Cant dels ocells, internacionalitzat per Pau Casals.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter