Subscriu-te

Marc Heredia debuta aquest diumenge amb la Banda Municipal a L’Auditori

Marc Heredia. © Rosina Ramírez

El pianista català Marc Heredia debutarà amb la Banda Municipal de Barcelona diumenge vinent, 29 d’abril, en un concert a l’Auditori de Barcelona (18 h). El pianista interpretarà el Concert per a piano en La menor, op. 16 de Grieg, sota la direcció del titular de la Banda, Salvador Brotons, director amb qui també treballarà per primera vegada. A més del Concert de Grieg, el programa també inclourà Fanfare and Choral for band de Hovland, Aladdin suite de Nielsen i Sigurd Jorsalfar de Grieg. Una hora abans de l’inici del concert (17 h) hi haurà una conferència, a càrrec de la musicòloga Anna Costal, entorn de la riquesa de la música escandinava.

Heredia afronta aquest concert “amb molta il·lusió per tornar a tocar a L’Auditori. Soc nascut a Barcelona i sempre que hi toco em fa la mateixa il·lusió que la primera vegada; a més tinc, moltes ganes de tocar amb la Banda, ja que m’estreno amb aquesta formació i fer-ho justament amb la de Barcelona és una gran alegria. Així mateix, també és un gran plaer fer música junts amb en Salvador Brotons, ja que fa molts anys que ens coneixem i també és la primera vegada que em dirigirà”.

El pianista també afirma que “musicalment em ve molt de gust tornar a tocar el Concert de Grieg. El vaig tocar en públic per primera vegada quan tenia 23 anys (ara en tinc 29) i des de aleshores l’he anat tocant altres vegades, però em ve de gust tornar-lo a redescobrir. Per a mi és un Concert fantàstic, molt romàntic, però a la vegada amb una estructura molt clàssica, grans moments de dramatisme i lirisme, i influències rítmiques molt evidents, sobretot al tercer moviment, del folklore escandinau. Aquesta combinació fa que sigui uns dels meus Concerts preferits del repertori, amb el qual em sento especialment còmode i amb moltes ganes de passar-ho bé fent música amb el mestre Brotons i la Banda Municipal de Barcelona”.

La Banda Municipal de Barcelona, sota la direcció de Salvador Brotons, ofereix una temporada estable de concerts a L’Auditori, d’on és formació resident. I entre els seus objectius té potenciar l’estrena i interpretació d’obres de compositors catalans, donar a conèixer el repertori original per a banda simfònica i realitzar una programació variada i popular amb la finalitat d’apropar la música a la ciutadania.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter