Subscriu-te

Maria Altadill i Òscar Bonany canten Händel a Girona

La soprano Maria Altadill i el contratenor Òscar Bonany, dos dels cantants que més treballen per a la promoció de la música antiga a Girona, presenten a l’Auditori de Girona el diumenge 6 de novembre (17 h) un programa basat en duets italians i cantates de cambra de Händel, obres que transportaran el públic al cor del segle XVIII. Aquest és el segon concert que aquesta temporada organitza l’associació Amics de l’Òpera de Girona a l’Auditori. Aquesta entitat va néixer l’any passat amb l’objectiu de dinamitzar el món de la lírica gironina.

Maria Altadill i Briansó (1975) va graduar-se en cant al Conservatori de Tarragona i el 1998 va ingressar en l’Schola Cantorum Basiliensis, on es va especialitzar en música renaixentista i barroca amb Richard Levitt. És membre dels ensembles Cantus Figuratus, dirigit per Dominique Vellard, i d’I Suonatori di S. Antonio dei Portoghesi, a més de participar com a solista als grups Euterpe, L’Arcadia, Exaudi, Camerata Freiburg o Le Tendre Amour, entre d’altres. El 2004 va fundar, juntament amb Simone Gullì, Il Labirinto Musicale, agrupació en què col·laboren músics europeus especialitzats en la interpretació de la música barroca i clàssica.

Per la seva banda, Òscar Bonany (1974) va iniciar els estudis de cant al Conservatori de Girona amb la soprano Carmen Rodríguez i els va prosseguir amb Xavier Torra i Salvador Parron. Tot i que va començar cantant com a baix baríton, aviat el va engrescar la idea de treballar la tècnica del falset i posteriorment es va convertir en contratenor; i s’especialitzà en repertori antic amb Jérôme Correas al Conservatori de Tolosa de Llenguadoc. Els darrers deu anys ha cantat amb grups com l’Ensemble Scandicus, Ensemble Antiphona de Rolandas Muleika i el 2008 va crear, juntament amb cinc músics internacionals, Il Canto d’Arione, grup amb el qual actualment prepara un projecte dramatitzat amb el títol Cercando Arianna. Els darrers anys l’hem pogut sentir en grups com Música Antiga de Girona, o també Cantus.

Altadill i Bonany estaran acompanyats per Eva del Campo al clavicèmbal i Daniel Regincós al violoncel.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter