Subscriu-te

Maria del Mar Bonet inaugurarà el 14è San Miguel Mas i Mas Festival al Palau de la Música Catalana

Maria del Mar Bonet
Maria del Mar Bonet

El 14è San Miguel Mas i Mas Festival té lloc del 25 de juliol al 4 de setembre amb més de cent espectacles programats a diversos espais, com el Palau de la Música Catalana, El Born Centre de Cultura i Memòria, la Sala Jamboree i el Moog, que enguany celebra vint anys.

El Palau de la Música Catalana –escenari de nou dels concerts programats– acollirà el concert inaugural i el de cloenda, el 28 de juliol i l’1 de setembre, respectivament. El primer tindrà com a protagonista Maria del Mar Bonet, amb Paco Cepero (Sevilla) i Moslem Rahal (Síria), i direcció musical de Dani Espasa. L’artista mallorquina recull dos dels treballs més importants de la seva trajectòria, Alenar i Amic, Amat, ambdós dedicats a l’obra de Ramon Llull. Maria del Mar Bonet celebra també 50 anys de trajectòria professional. El concert de cloenda, també al Palau, el protagonitzarà el guitarrista Rafael Riqueni, en un espectacle flamenc amb Israel Galván (dansa) i Lole Montoya (cante).

Nexus Piano Duo. © Ricardo Ríos
Nexus Piano Duo. © Ricardo Ríos

El Palau de la Música Catalana també acollirà la programació de piano clàssic amb quatre concerts, en què serà present així mateix la figura d’Enric Granados, objecte de celebració al voltant del centenari del seu decés. Daniel Ligorio (8 d’agost) interpretarà obres del seu darrer disc, íntegrament dedicat al compositor lleidatà, mentre que el Nexus Piano Duo (22 d’agost) també inclourà obres seves, al costat del contemporani Albéniz, i igualment de Falla i Montsalvatge. El finalista del Concurs Internacional Maria Canals 2015, Min-Sung Lee, oferirà un recital l’1 d’agost, mentre que la croata Martina Filjak (29 d’agost) interpretarà un intens programa amb obres de Haydn i Liszt (transcripcions d’obres de Donizetti i Bach).

Beatriz Jiménez-Marconi
Beatriz Jiménez-Marconi

Encara en l’òrbita clàssica, Katia Michel farà el seu particular homenatge a Granados al Born Centre de Cultura i Memòria, el 14 d’agost. Cal destacar l’actuació de l’Azahar Ensemble, quintet de vent –segon premi d’El Primer Palau 2012– en un programa amb obres de Mozart, Reicha, Hindemith i Turina el dia 7 d’agost; el recital líric de la soprano Beatriz Jiménez-Marconi (21 d’agost); el programa entorn de Ramon Llull del Manel Camp Quartet i Joan Crosas (26 d’agost); l’actuació del Trio Pedrell (28 d’agost), i, a la sala Jamboree, l’homenatge a Abdu Salim a càrrec del seu fill, el pianista Daahoud Salim i el seu quartet (14 d’agost). Més informació i venda d’entrades a: www.masimas.com/es/festival

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter