Subscriu-te

Marta Infante i Vespres d’Arnadí, concert d’àries i obertures de Händel a Mataró

Marta Infante

La mezzosoprano lleidatana Marta Infante i l’orquestra barroca Vespres d’Arnadí ofereixen un concert el divendres 24 de febrer a Mataró (Foment Mataroní, 21.30 h) amb un programa dedicat a les millors àries i obertures d’òperes de Händel. Amb el títol “Turment d’amor”, la vetllada desgranarà musicalment el mal d’amor, la gelosia, la desesperació i la bogeria, sentiments viscuts a través d’escenes frapants d’Orlando, Rinaldo, Amadigi di Gaula, Aggripina, Tamerlano, Ariodante i Giulio Cesare.

En els darrers anys, Marta Infante està desenvolupant una brillant carrera a Europa, amb concerts i enregistraments al costat de les millors orquestres i grups, especialment dedicats al repertori barroc interpretat amb criteris i instruments d’època. En l’àmbit de la música antiga ha cantant amb grups com El Concierto Español, La Caravaggia, Academia 1750, Los Mvsicos de su Alteza, Musica Ficta, Anthonello (Japó), Capella de Ministrers, Capilla Real de Madrid i Amsterdam Baroque Company. Ha gravat per a Cesky Rozhlas (Ràdio Txeca), RNE i RTVE, Catalunya Música, Mezzo i també per a les discogràfiques Enchiriadis, Glosa, CDM i Alpha. Entre la seva extensa discografia, cal destacar Alto cantatas de Telemann amb l’Ensemble Fontegara, Tonos del barroco español amb l’arpista Manuel Vilas, Amor aumenta el valor de Nebra, Juditha Triumphans de Vivaldi amb Ottavio Dantone, i Cantate contarini, que conté cantates barroques venecianes.

Vespres d’Arnadí

Vespres d’Arnadí és un grup creat el 2005 sota la direcció de Dani Espasa i Pere Saragossa que està especialitzat en la interpretació del repertori barroc amb instruments d’època. La formació pretén oferir versions plenes d’emoció, frescor i espontaneïtat i ho fa utilitzant, a més de criteris propis, diferents recursos llegats en tractats, cròniques i altres fonts històriques. Entre les seves actuacions, cal destacar les del Festival de Músiques de Torroella de Montgrí, Festival de Músiques Religioses de Girona, Gabinete Literario de Las Palmas, Ciclo de Cantatas de Bach de Madrid, Sonidos en el Tiempo de Toledo, a l’Auditori de Barcelona, Auditori Enric Granados de Lleida i Sala María Cristina de Màlaga. El primer treball discogràfic del grup va ser dedicat a les Pièces de simphonie de Charles Desmazures, disc que ha rebut excel·lents crítiques i que va guanyar la Muse d’Or del mes de juny del 2010. El segon disc dedicat a Josep Mir i Llussà ha estat Muse du Mois de juliol-agost del 2011.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter