Subscriu-te

Martorell crea un cicle de concerts de música clàssica i un concurs de cant

Lluís Grané
Lluís Grané

A partir del mes d’octubre Martorell disposarà d’un cicle anual de concerts de música de cambra i el març del 2017 acollirà la primera edició d’un concurs de cant, activitats organitzades per la nova associació de Joventuts Musicals de Martorell. La iniciativa vol situar la ciutat com a punt de referència comarcal en el sector de la música clàssica. Així, la temporada de concerts M’Clàssics pretén promoure la música clàssica i posar en valor els espais històrics de la ciutat. Per això les cites es duran a terme en llocs tan emblemàtics com la Casa-Museu L’Enrajolada, l’Escola de Música Cal Nicolau o la Torre de les Hores, entre d’altres. De moment, el cicle inclou cinc concerts, entre els propers els mesos d’octubre i desembre, i s’espera que la programació es desenvolupi com una veritable temporada que arribi fins a l’estiu.

La inauguració serà amb un “concert vermut” el 2 d’octubre als Jardins de L’Enrajolada, dintre dels Racons del Vimart. El Cosmos Quartet, una de les agrupacions de corda amb més projecció del territori actualment, en serà el protagonista. Per la seva banda, el 9 d’octubre el jove pianista Lluís Grané oferirà un recital a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural en homenatge als cent anys de la mort del compositor Enric Granados. Encara a l’octubre, la violoncel·lista Andrea Amador farà un concert a la Torre de les Hores el dia 27, després de la conferència de tancament de l’Any Llull a Martorell a càrrec de Joan Cuscó. La vetllada tindrà el patrocini de la Fundació Francesc Pujols.

Ferran Talarn
Ferran Talarn

Per tal que els més joves puguin gaudir d’una programació de qualitat, el 22 de novembre, dia de Santa Cecília, l’auditori de l’Escola Municipal de Música acollirà l’actuació de Ferran Talarn, considerat un dels solistes de guitarra més rellevants de Catalunya, que farà un programa molt variat acompanyat d’una activitat didàctica. Aquest concert serà possible gràcies a la col·laboració de l’Associació de Pares i Mares de l’Escola de Música. Finalment, el 16 de desembre Martorell rebrà José Antonio Domené, un dels arpistes més destacats del panorama europeu, amb un recital a l’interior de la Casa-Museu Santacana, corresponent a la programació del Nadalem. Domené oferirà algunes de les obres més virtuoses per al seu instrument i farà l’estrena absoluta de l’obra Postludio del compositor Mateo Soto.

Concurs de Cant Josep Palet de Martorell

Paral·lelament al cicle M’Clàssics, Joventuts Musicals de Martorell, en col·laboració amb l’Ajuntament de la ciutat, durà a terme els dies 11 i 12 de març de 2017 la primera edició del Concurs de Cant Josep Palet de Martorell. El concurs, que vol ser una plataforma per a joves veus líriques, porta el nom de Josep Palet, tenor martorellenc que va ser un dels principals cantants internacionals de la primera meitat del segle XX i de qui el 2017 se celebren els 140 anys del naixement.

El certamen es farà a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural de Martorell, amb un jurat excepcional, format per Christina Scheppelmann (directora artística del Gran Teatre del Liceu), Raúl Giménez (tenor), Anna Tobella (mezzosoprano) i els crítics musicals Roger Alier, Jordi Maddaleno i Aleix Palau. Entre els premis a què podran optar els participants hi ha una suma econòmica de 1.000 euros, l’ingrés a la Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals, recitals al cicle M’Clàssics de Martorell, un recital al cicle Sopars Lírics que organitza el restaurant barceloní 7 Portes i la participació en una de les produccions dels Amics de l’Òpera de Sarrià.

Joventuts Musicals de Martorell és una associació creada el maig del 2016 per un grup d’aficionats i professionals del sector de la música clàssica amb el suport de la Regidoria de Cultura i l’Ajuntament. Com a entitat, es tracta d’una associació sense ànim de lucre creada per dinamitzar i potenciar la música clàssica al municipi a partir de concerts i diverses activitats relacionades amb l’àmbit cultural i musical. L’associació és membre numerari de la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya i, per tant, es beneficia de la Xarxa de Músiques, que coordina i programa, juntament amb les associacions locals, gires de músics per tot el territori.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter