Subscriu-te

Més de cent concerts i actuacions diverses al 45è Voll Damm Festival de Jazz de Barcelona

Chucho Valdés en la presentació del Festival de Jazz de Barcelona 2013 a l’Antiga Fàbrica Damm el passat 17 de setembre. © www.theproject.es
Chucho Valdés en la presentació del Festival de Jazz de Barcelona 2013 a l’Antiga Fàbrica Damm el passat 17 de setembre. © www.theproject.es

Per Albert Suñé

De l’11 d’octubre al 19 de desembre, Barcelona viurà el 45è Voll Damm Festival Internacional de Jazz, una manifestació en la qual hi haurà música de tots els estils i que disposarà de més de cent concerts i activitats paral·leles, xifra no assolida mai fins ara.

En el capítol d’actuacions es compta amb Saxophone Summit –Joe Lovano, Ravi Coltrane i Dave Liebman–, Richard Bona, Tindersticks, el grup femení ACS –Geri Allen, Terri Lyne Carrington i Esperanza Spalding–, Jack DeJohnette Group & Don Byron, Dianne Reeves, Avishai Cohen with Strings, Daniel Humair, i Luciana Souza, entre molts d’altres. 

En la presentació oficial del certamen, a part l’alcalde Xavier Trias, hi hagué Chucho Valdés, a qui enguany es concedirà  la medalla d’or del Festival. El seu pare, Bebo Valdés, desaparegut fa poc, hi rebrà un homenatge. I és que des que Joan Anton Cararach, director artístic del Festival, en va agafar les regnes fa deu anys, cap dels dos no havia fallat a la cita.

També enguany es compleixen vint anys des que The Project (www.theproject.es), capitanejat per Tito Ramoneda, es va posar al capdavant de l’organització. I, així mateix, en fa vint que s’obrí el Teatre Auditori de Sant Cugat, que des de fa uns anys forma part dels locals que n’enquibeixen els diversos concerts. És per això que el 19 d’octubre obrirà la programació oficial. El pressupost amb el qual es mou el Festival és d’un milió d’euros. Es disposa de quaranta mil entrades a la venda i és prevista una assistència de noranta mil espectadors. Els preus s’han ajustat i hi ha també diverses manifestacions gratuïtes.

Una de les quals és un espectacle a la Font Màgica de Montjuïc que combina la música, el moviment de l’aigua, els jocs de llums i el ball a ritme de jazz amb una programació musical bastida expressament per al certamen sota la direcció de Jordi Bonet. Hi haurà música de Jamie Cullum, Chucho Valdés, Christian McBride i Luciana Souza, entre d’altres, que seran presents en directe als concerts respectius. Aquests actes a la Font es duran a terme a les 19.00 hores els divendres i dissabtes de l’11 d’octubre al 30 de novembre.

Una altra manifestació a l’aire lliure és el concert al Parc del Centre del Poblenou el diumenge 13 d’octubre. Hi participaran dues big bands: la del Conservatori del Liceu i la de l’Escola de la Concepció. I cal destacar, en aquest cas sota cobert, la “Nit Gershwin” a càrrec del pianista Alfredo Rodríguez agombolat per l’Orquestra Simfònica del Vallès. Concert previst el 23 de novembre al Palau de la Música.

Així mateix hi haurà jazz al Gran Hotel Havana, mitjançant els anunciats “Jazz en família” amb la Sant Andreu Jazz Band, “Cocktail & swing” amb diversos grups autòctons i “Sopar & blues” amb Erwyn Seerutton & Grup Vocal Setzània. Però no es deixen de banda les classes magistrals, que impartiran Richard Bona, Christian McBride i Melissa Aldana, entre d’altres, ni “Jazz a la Filmoteca”. Ni tampoc un cicle de conferències sota l’epígraf “Jazz a la Biblioteca”.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter