Subscriu-te

Musicant el Museu Frederic Marès. Primer cicle de concerts inspirat en les col·leccions del Museu

Museu Marès de Barcelona. Estudi-biblioteca de Frederic Marès
Museu Marès de Barcelona. Estudi-biblioteca de Frederic Marès

El Museu Frederic Marès, situat a l’antic Palau Reial Major de Barcelona, al cor del Barri Gòtic i a tocar de la catedral, va iniciar un cicle de concerts de petit format inspirat en les col·leccions del Museu. Amb sis concerts, de gener a juny del 2016, sessions matinals de diumenge (12 h), el Museu converteix sis espais de l’exposició permanent en sis sales de cambra per oferir un diàleg entre les col·leccions i la música, des de l’època medieval fins al segle XX. Així, les escultures de Maillol dialoguen amb Debussy, el repertori romàntic relacionat amb la sala femenina reviurà els lieds de Schubert o sonates de Corelli i Händel sonaran al costat de les talles policromades del Barroc.

Aquest és un projecte en què col·labora l’ESMUC, que ofereix la possibilitat de mostrar més enllà de les aules el resultat de la tasca docent del professorat i de l’estudi i assaig dels estudiants i graduats. Les propostes musicals són escollides pels mateixos intèrprets. A hores d’ara el cicle ja ha ofert els dos primers concerts: el primer, amb Esther Piñol (arpa), Maria Puche (viola) i Paula Martínez (flauta travessera), amb obres de Debussy (24 de gener); i el segon (21 de febrer), amb Quim Panadès (guitarra) i Marta Valero (mezzosoprano), que van interpretar obres de Schubert, Granados, Albéniz i Gasull.

El proper concert serà el 20 de març a la sala d’escultura gòtica, amb un recital d’arpa i veu a càrrec d’Esther Piñol i la soprano Irene Mas, que oferiran obres de Benjamin Britten i David Watkins. El 17 d’abril el concert tindrà lloc a la sala d’escultura en pedra (segles IV a XVI) amb una proposta basada en la música de trobadors i del Renaixement anglès amb el conjunt instrumental format per Stanislas Germain (veu, llaüt i viola de mà), Anna Casademunt (viola de gamba) i Emiliano Riveroll (flauta dolça). La música barroca per a clavicèmbal i violí, amb obres de Händel i Corelli, serà la protagonista del concert del 15 de maig amb Ariadna Carbó (clavicèmbal) i Meritxell Tiana (violó barroc) a la sala del Barroc (segles XVII i XVIII). Finalment, el cicle es clourà el 19 de juny a l’estudi biblioteca de Frederic Marès amb un recital de piano de Maria Ivanovich, que interpretarà obres de Mompou.

Els concerts se celebren en diumenge, a les 12 h, i tenen un preu general de 4,20 euros; el concert és inclòs en el preu de l’entrada al Museu. Es poden consultar preus reduïts i gratuïts, i altres consideracions, al web del Museu Marès: www.museumares.bcn.cat.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter