Subscriu-te

Narcís Bonet, compositor convidat en el ‘Cant de la Sibil·la’ a la catedral de Barcelona

Cant de la Sibilla-catedral de Barcelona

El dia 24 de desembre, just abans de la tradicional Missa del Gall de la catedral de Barcelona, el Cor de Cambra Francesc Valls (cor de la catedral de Barcelona), tornarà a interpretar el Cant de la Sibil·la. Així, i per cinquè any consecutiu, el Cor de Cambra Francesc Valls interpretarà la recuperació històrica del Cant de la Sibil·la, drama sacre que es va deixar de representar a la seu barcelonina l’any 1575. L’ampli fons documental conservat al respecte a la catedral ha permès, d’acord amb l’ideari de recuperació musical del cor, recrear i oferir als ciutadans de Barcelona, després de més de 400 anys, el cant sibil·lí amb la mateixa melodia i en els mateixos espais on es va desenvolupar al segle XVI. Com cada any, la mezzosoprano Eulàlia Fantova, membre actiu del cor de la catedral, farà de Sibil·la. Així mateix, estarà acompanyada per la resta del Cor de Cambra Francesc Valls.

Aquest és el quart any que s’encarrega una estrena mundial referent al Cant de la Sibil·la a un compositor de prestigi. Fins ara han estat Jordi Cervelló, Premi Nacional de Música 2010; Josep Vila, director de l’Orfeó Català i del Cor de Cambra del Palau de la Música, i Vic Ness, director i compositor flamenc, mort recentment. Enguany el compositor és Narcís Bonet. A més d’aquesta estrena, ja que les tornades és el material musical que ha evolucionat al llarg dels segles, Bonet n’ha compost una que s’anirà intercalant a les estrofes medievals originals del Cant de la Sibil·la. Aquesta és, doncs, la novetat que proposa enguany el Cor de Cambra Francesc Valls.

Narcís Bonet (Barcelona, 1933) és professor de l’Schola Cantorum i de l’École Normale de Musique de París, i va succeir la seva professora, Nadia Boulanger, al capdavant del Conservatori Americà de Fontainebleau. Membre del jurat de diversos concursos internacionals, el seu mestratge atreu nombrosos estudiants d’arreu del món, especialment durant els Cursos d’Estiu d’Anàlisi i Composició de l’European Musical Alliance. És membre del Consell Musical de la Fundació Prince Pierre de Mònaco, de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, a més de Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya i Officier de l’Ordre des Arts et des Lettres de la República Francesa. Entre les seves obres més significatives, destaquen Missa in Epiphania Domini, La pell de brau, Homenatge a Gaudí, Ho sap tothom i és profecia, Le cimetière marin, Tríptic de Sinera, Miserere i diversos cicles de cançons i obres de cambra.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter