Subscriu-te

Nova edició de les cantates participatives de J. S. Bach en el cicle Bach Zum Mitsingen 2014

Interpretació de la cantata BWV 48 al monestir de Poblet l’octubre de 2013. © www.facebook.com/pages/BACH-ZUM-MITSINGEN/188832351160630
Interpretació de la cantata BWV 48 al monestir de Poblet l’octubre de 2013. © www.facebook.com/pages/BACH-ZUM-MITSINGEN/188832351160630

El projecte de preparar de forma intensiva i interpretar les cantates de Johann Sebastian Bach en el marc de la litúrgia eclesiàstica i en la data litúrgica per a la qual van ser compostes, iniciativa que Daniel Tarrida i Pau Jorquera van endegar l’any 2011, ja ha presentat la quarta temporada, que inclou 9 programes de gener a desembre de 2014.

Enguany, Bach Zum Mitsingen oferirà les audicions en el marc de festivals com el recentment creat Bachcelona i el Festival Bach de Tolosa de Llenguadoc, a més de fer-ho dins d’esglésies tan emblemàtiques com la basílica de Santa Maria del Pi, la basílica de Santa Maria del Mar i el Reial Monestir de Santa Maria de Poblet, entre d’altres.

La convocatòria participativa és oberta a persones amb experiència coral i formació musical, d’acord amb unes característiques pròpies (el treball intensiu i la dificultat de les obres proposades). El projecte està format per un conjunt de músics i cantants professionals que fan possible oferir aquesta iniciativa en format participatiu. L’estructura principal inclou el Cor BZM i la BZM Ensemble, que assumeix  l’acompanyament instrumental de totes les cantates amb instruments barrocs.

L’edició 2014 començarà el cap de setmana del 22 de febrer amb la programació de la cantata BWV 126: Erhalt uns Herr, bei deinem Wort, a l’església evangèlica de parla alemanya de Barcelona.

Un mes més tard, el 22 de març, a l’església dels Sants Just i Pastor, tindrà lloc un concert del contratenor Carlos Mena, junt amb els solistes de la Beca Bach. Aquesta beca, concebuda per tal d’ajudar joves cantants solistes en la seva formació i donar-los a conèixer en l’execució de la música vocal de J. S. Bach, ofereix una dotació econòmica de 1.000 euros anuals i va lligada a quatre concerts que es faran a Barcelona al llarg del 2014. En aquesta edició les activitats previstes consten d’una masterclass exclusiva amb el prestigiós contratenor Carlos Mena, que oferirà un concert amb ells, en el context del cicle Bach Zum Mitsingen al març; la participació en el Festival Bachcelona el 23 i 24 de juliol de 2014 amb la interpretació de la cantata BWV 88: Siehe, ich will viel Fischer aussenden, i la participació solista en els concerts dels dies 4 i 5 d’octubre i 27 i 28 de novembre amb les cantates BWV 27: Wer weiss, wie nahe mir mein Ende? i BWV 151 Süsser Trost, mein Jesus kömmt, respectivament.

Per conèixer la resta de la programació, les bases de les beques i obtenir més informació, es pot consultar el web: www.bachzummitsingen.com.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter