Subscriu-te

Nova edició del cicle Residències Musicals 2013-14 a La Pedrera, amb Pau Codina, Ignasi Cambra i Elena Rey

El violoncel·lista Pau Codina
El violoncel·lista Pau Codina

El diumenge dia 20 d’octubre comença a La Pedrera la segona edició el projecte Residències Musicals 2013-14 de la Fundació Catalunya-La Pedrera, una plataforma dirigida als joves talents musicals del nostre país perquè puguin mostrar tota la seva versatilitat, sigui en solitari o en col·laboració amb altres músics, i alhora contribuir a la projecció de la seva carrera. Aquest cicle té la col·laboració de l’emissora Catalunya Música.

Per a aquesta nova temporada han estat seleccionats com a residents: el violoncel·lista Pau Codina durant el primer trimestre de la temporada (octubre-novembre-desembre de 2013), el pianista Ignasi Cambra al segon trimestre (gener-febrer-març de 2014) i la violinista Elena Rey al tercer trimestre (abril-maig-juny de 2014). Cada resident oferirà tres concerts, el tercer diumenge de cada mes, a La Pedrera, un com a solista, un en duet i un de cambra amb altres intèrprets convidats. Els assajos dels concerts amb la col·laboració d’altres músics es faran al complex cultural de Món Sant Benet. D’alguns d’aquests concerts s’oferirà un assaig general obert al públic el dissabte al matí, dia previ al concert a La Pedrera.

El violoncel·lista Pau Codina –fill del guitarrista Jordi Codina i la pianista Rosa Masferrer– és considerat per la crítica un dels intèrprets amb més projecció del nostre país. Als 14 anys va ser acceptat com a alumne a la prestigiosa escola Yehudi Menuhin de Londres i es va graduar amb honors a la Guildhall School of Music & Drama; actualment perfecciona el seu estil a la Chapelle Musical Reine Elisabeth de Bèlgica, amb el mestre Gary Hoffman. Entre els premis que ha obtingut destaquen el primer premi del Concurs Guilhermina Suggia de Londres, el Martin Scholarship Award de Londres i el primer premi del Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya.

El concert com a solista de Pau Codina serà el 20 d’octubre i interpretarà obres de Bach, Cassadó i Brahms (acompanyat al piano per Marc Heredia); en el concert en duet, el 17 de novembre, la convidada serà la pianista Lilit Grigoryan, i hi oferiran obres de Beethoven, Debussy i Chopin; finalment, el concert de cambra, el 15 de desembre, Codina estarà acompanyat de la violinista Liya Petrova, el violista Angel Rodríguez Olivera i la pianista Lilit Grigoryan, amb un programa amb obres de Haydn, Beethoven i Brahms.

El pianista Ignasi Cambra
El pianista Ignasi Cambra

Ignasi Cambra és considerat un dels joves pianistes més destacats del panorama pianístic actual. S’inicià guiat per María Lluïsa Alegre (Conservatori de Badalona) i estudià piano a la Universitat d’Indiana South Bende. Ha estat becat per l’Escola Jacobs de Música de la Universitat Bloomington d’Indiana i per Joventuts Musicals de Madrid l’any 2010. Guanyador de diverses competicions com a solista i músic de cambra, forma part del Toradze Piano Studio des de l’any 2011 per continuar els estudis amb Alexander Toradze. Actualment realitza un màster a l’Escola Juilliard d’Arts Escèniques de Nova York. Ha actuat en sales com el Carnegie Hall Weill, al Kennedy Center per al Performing Arts (Washington), a les Nacions Unides (Nova York), a l’Indianapolis Landmark Center, al Minato Mirai Hall (Yokohama) i al Contemporary Piano Faces Festival a la sala de concerts del Mariinski (Sant Petersburg).

Ignasi Cambra començarà la seva residència el 19 de gener de 2014 amb el concert de cambra, amb la violinista Laura Gené i el violoncel·lista Oriol Aymat, amb obres de Haydn, Xostakóvitx i Brotons. El dia 16 de febrer interpretarà el concert com a solista, amb obres de Beethoven, Chopin, Mozart i Brahms; i acabarà la residència el dia 16 de març formant duo amb la violonista Tatevik Khatxatrian, amb obres de Mozart i Grieg.

La violinista Elena Rey
La violinista Elena Rey

La violinista Elena Rey, de destacable trajectòria, s’inicià en la música als nou anys al Conservatori Professional de Música de Girona amb Maria Victòria Fernández. Realitzà els estudis superiors al Conservatori Superior de Música del Liceu amb Gonçal Comellas i posteriorment a l’Escola Superior de Música de Catalunya amb Kai Gleusteen. L’any 2008 va rebre la menció d’alumna més destacada de la seva càtedra. Del 2007 al 2011 ha estat becada per la Fundació Rayet, Fundació Albéniz i AIE a l’Escuela Superior de Música Reina Sofía, on estudia amb els professors de violí Iuri Volguin i Zakhar Bron. Ha participat al cicle El Primer Palau, a la gira espanyola del grup BCN216 i ha estat membre d’orquestres com la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, Joven Orquesta Nacional de España, Jeneusses Musicales World Orchestra, Orquestra Freixenet de l’Escuela Superior de Música Reina Sofía i de la Gustav Mahler Jugend Orchester.

Elena Rey iniciarà la seva residència el 20 d’abril amb el concert com a solista, amb obres de Bach, Biber, Ysaÿe i Prokófiev. Seguirà el dia 18 de maig el concert de duo, amb obres de Beethoven, Schumann, Brahms i Wieniawski; i acabarà la residència, tot tancant el cicle musical, amb el concert de cambra el dia 15 de juny, amb obres de  Brahms, Khatxaturian i Stravinsky.

Tots els concerts són en diumenge, a les 18 hores, a l’auditori de La Pedrera, a Barcelona (accés pel passeig de Gràcia, 92), a un preu únic de 12 euros; hi ha abonaments per a 3 o més concerts (10 euros per concert) només si es compren a les taquilles de La Pedrera. Per a més informació i venda d’entrades a través de la xarxa: http://agenda.fundaciocatalunya-lapedrera.com/cat/residencies-musicals-temporada-2013-2014/.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter