Subscriu-te

Nova temporada de l’Orquestra del Reial Cercle Artístic

14

L’Orquestra de Cambra del Reial Cercle Artístic (ORCA) va presentar recentment la temporada de concerts 2017-18: quatre programes que exploren àmbits molts diversos del repertori clàssic i que giraran per diverses poblacions catalanes. Les propostes inclouen l’habitual Concert de Nadal i Cap d’Any (el proper 27 de desembre); un programa amb la jove violoncel·lista Raphaela Gromes; un concert monogràfic dedicat al repertori català, a partir d’arranjaments fets per Xavier Pagès-Corella, que també en serà el director, i en col·laboració amb el tenora Josep Antoni Sánchez; i un concert de format singular titulat “Ball de màscares”, en què el públic podrà participar ballant al ritme de les danses d’una suite barroca que interpretarà l’orquestra.

Pel que fa a la temporada passada, l’ORCA ha valorat molt positivament la seva activitat, amb una assistència als concerts de 3.580 persones en total. Paral·lelament, els últims mesos l’orquestra també ha notat un increment molt notable en la difusió de la seva activitat, tant per xarxes socials com per premsa i institucions.

L’ORCA sorgí en el si de la institució homònima, el Reial Cercle Artístic (RCA), situat en ple centre de Barcelona i creat l’any 1881 amb seu al Palau Pignatelli. L’RCA es va establir com a centre de referència per a artistes de tot tipus i de reconeixement internacional, com Enric Granados, que va promoure la formació d’un grup de cambra que va fer concerts al majestuós Saló dels Atlants d’aquesta institució. Posteriorment, l’any 1992, a partir de les inquietuds musicals de diversos socis, entre els quals el concertino director Javier Mateos, es va crear l’Orquestra del Reial Cercle Artístic. Amb la intenció de formalitzar un conjunt estable, professional i de qualitat en l’escena catalana i amb el suport institucional necessari, l’orquestra ha entrat amb força en la programació de festivals arreu de Catalunya.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter