Subscriu-te

OBC, concert extraordinari de pretemporada aquest cap de setmana

Michal Nesterowicz dirigeix l'OBC aquest cap de setmana

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) presenta aquest cap de setmana un concert en dues sessions –divendres 16 i dissabte 17 de setembre, a les 21 h– amb un programa extraordinari que precedeix l’inici de la nova temporada 2011-12. El concert, dirigit per Michal Nesterowicz, ofereix música de grans clàssics –amb entrades a un preu reduït–, com són Georges Bizet, Jules Massenet, Edvard Grieg, Antonín Dvorák, Ricard Lamote de Grignon i Nikolai Rimski-Kórsakov.

Com si es tractés d’un viatge, el programa d’aquest cap de setmana comença amb L’Arlésienne de Bizet, fortament vinculada als paisatges de la Provença francesa. Bizet va compondre aquesta obra com a música d’escena per a un melodrama d’Alphonse Daudet que es va estrenar el 1872. El paisatge provençal que descriu Bizet contrasta amb el panorama pastoral hongarès que Dvorák evoca en les Danses eslaves.

Per la seva banda, el noruec Grieg retrata diferents escenes del drama original de Henrik Ibsen Peer Gynt, Massenet deixa volar la sensibilitat en La meditació de Thaïs a través de la història d’un monjo que intenta redimir Thaïs, una bella cortesana, amb l’objectiu de dur-la a una conducta conforme a la moral cristiana. En les Quatre petites pastorals, Lamote de Grignon ens retorna al paisatge de casa nostra amb una descripció melancòlica dels paratges catalans.

Finalment, Rimski-Kórsakov construeix un gran retrat de la Gran Pasqua Russa en memòria de Mussorgski i Borodin. Malgrat ser una obra inspirada en els cants litúrgics dela Pasqua de Resurrecció, intenta evocar el ressò de les tradicions i les festes que envolten les celebracions.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter