Subscriu-te

Oberta la convocatòria del 14è Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra

Fins al 29 de gener és obert el termini per inscriure’s a les audicions d’aquest concurs convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), amb el suport de BBVA, que se celebraran a l’Escola Municipal de Música-Conservatori de Terrassa del 12 al 14 de març.

La convocatòria, de caràcter biennal, s’ha hagut d’ajornar uns mesos a causa de la pandèmia, fet que també ha obligat a modificar-ne els terminis i les dates. S’hi poden presentar grups de cambra entre tres i nou músics, instrumentals o vocals, d’una edat mitjana inferior als 35 anys i amb director, si la formació ho considera necessari.

La inscripció s’ha de fer a través del formulari que es troba al web www.fcaixescatalanes.cat abans del 29 de gener de 2021, i dona accés a les audicions, que consistiran en una primera prova eliminatòria, abans d’una semifinal i la final. Cada formació haurà de portar preparat un mínim de quatre obres completes, tres del segle XX o XXI, almenys una posterior a l’any 1999, i una obra de lliure elecció. Una de les quals haurà de ser d’autor català.

El premi, que s’adreça a joves músics estudiants de grau superior i professionals del sector, consisteix en una gira de cinc concerts –valorada en 20.000 euros– per diverses poblacions catalanes: al Petit Palau del Palau de la Música (Barcelona), al Festival de Torroella de Montgrí (Girona), a l’Auditori Pau Casals o bé al Cicle Música als Jardins del Vendrell (Tarragona), a l’Auditori Enric Granados (Lleida) i a l’Auditori del Conservatori del Liceu (Barcelona) durant el 2021. També s’ofereix un enregistrament en vídeo a la Sala de la Música del Museu Pau Casals, i una classe amb professors del Màster de Gestió i Producció Musical de l’ESMUC.

El segon premi obtindrà una gira de quatre concerts retribuïts dins la Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya i la formació amb professionals docents del màster esmentat de l’ESMUC. També es concedirà una menció especial a la millor interpretació d’una obra d’autor català.

El jurat d’aquesta edició està format pel director de cors i orquestra Jordi Casals, que actuarà com a president, el pianista i compositor Albert Guinovart, la clarinetista Laura Ruiz, la violista Anna Puig i el violoncel·lista Lluís Heras. El veredicte del jurat es farà públic el dijous 18 de març de 2021 en un acte de lliurament de premis que tindrà lloc al Centre Cultural Terrassa.

El premi és convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) amb el suport de BBVA, compta en l’organització amb la col·laboració dels Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa i de la Fundació Antiga Caixa Terrassa. Va ser instituït l’any 1992 com a homenatge a la soprano lírica terrassenca Montserrat Alavedra i Comas, desapareguda l’any anterior als 45 anys d’edat.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter