Subscriu-te

Pablo Heras-Casado, principal director convidat del Teatro Real

© Javier del Real
© Javier del Real

El director granadí Pablo Heras-Casado ha estat nomenat principal director musical convidat del Teatro Real de Madrid durant les properes temporades –fins al juliol de 2018–, en estreta col·laboració amb el director musical titular del teatre, Ivor Bolton, i amb el cor i l’orquestra també titulars.

La direcció del Teatro Real ha valorat especialment la qualitat, el prestigi i la projecció internacional del director espanyol, amb gran vinculació amb Catalunya, actualment director titular de l’Orquestra de St. Luke’s de Nova York i nomenat director de l’any 2014 per la revista dels Estats Units «Musical America».

Heras-Casado ha dirigit i dirigeix algunes de les orquestres simfòniques i formacions de cambra més prestigioses del món, entre les quals destaquen les seves col·laboracions amb la New York Philharmonic, London Symphony Orchestra, Berliner Philharmoniker, Freiburger Barockorchester o la Metropolitan Opera. També ha participat en diversos enregistraments per als segells Deutsche Grammophon i Harmonia Mundi; la seva trajectòria abasta tant el gran repertori simfònic i operístic com les interpretacions històriques i contemporànies.

Al Teatro Real de Madrid, Pablo Heras-Casado ha dirigit les produccions d’Ascens i caiguda de la ciutat de Mahagonny de Kurt Weill (temporada 2010-11), de la qual el DVD enregistrat al teatre va rebre el guardó Diapason d’Or, i Il postino de Daniel Catán (temporada 2012-13). Aquesta temporada 2014-15 dirigirà el Cor i Orquestra Titulars del Teatro Real en l’estrena absoluta d’El público de Mauricio Sotelo –òpera basada en l’obra homònima de Federico García Lorca–, el proper 24 de febrer de 2015, i en el concert del War Requiem de Benjamin Britten, el dies 12 i 14 de març de 2015.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter