Subscriu-te

Palau Digital sumarà quatre concerts en ‘streaming’ en directe als seus més de 150 continguts aquest mes de desembre

El Concierto de Aranjuez que s’interpretarà aquest dijous, en el 80è aniversari de la seva estrena, serà el primer d’una sèrie de quatre concerts i altres materials i propostes novedoses en el contingut de Palau Digital, la plataforma digital del Palau de la Música Catalana.

Aquest dijous, 19 de novembre (20.40 h), es retransmetrà de manera gratuïta el concert de cloenda d’El Primer Palau, que se celebrarà a porta tancada i tindrà com a protagonista el guitarrista canari Luis Alejandro García Pérez, guanyador del Premi El Primer Palau 2019, que actuarà al costat de l’Orquestra Simfònica del Vallès, sota la batuta de Xavier Puig, per interpretar el Concierto de Aranjuez de Rodrigo i la suite Platero y yo de d’Eduardo Sainz de la Maza. L’estrena de l’obra de Rodrigo al Palau va ser a càrrec del guitarrista Regino Sainz de la Maza, amb l’Orquestra Filharmònica dirigida per César Mendoza Lasalle.  Prèviament al concert (20 h) tindrà lloc el lliurament de guardons de l’edició 2020 del Premi El Primer Palau, que també es podrà seguir en directe des de la mateixa plataforma.

Els propers dies, també es transmetrà, ja sigui amb públic o bé a porta tancada, en directe i gratuïtament, tres concerts que ja formaven part de la temporada artística: el Magnificat de Bach, amb el Cor de Cambra i Vespres d’Arnadí, dirigit per Xavier Puig, que tindrà lloc el 9 de desembre (20 h), el recital de piano de Valentina Lisitsa amb Sonates de Beethoven, que tindrà lloc just el dia de la celebració del 250è aniversari del naixement del compositor de Bonn, i el Concert de Sant Esteve, que TV3 també retransmetrà en directe com és tradició. Els concerts quedaran penjats a la plataforma digital del Palau i seran consultables per tothom en un format a la carta.

Properament, Palau Digital també posarà a l’abast de tothom la Vuitena i la Novena Simfonies de Beethoven, que van ser les obres del darrer concert de la integral que John Eliot Gardiner va dirigir al Palau de la Música del 9 al 14 de febrer passats amb l’Orchestre Révolutionnaire et Romantique. L’emissió es farà simultàniament per Palau Digital i TV3, en una data que s’anunciarà properament.

Les produccions del Servei Educatiu del Palau Cobla 2.0, Big Bang Beethoven i Twinkle Twinkle Baby’s Star també estaran disponibles a Palau Digital a partir del mes de desembre. Es tracta de tres produccions pròpies que s’ofereixen tant al cicle Concerts Familiars com al d’Escoles al Palau, que s’estan enregistrant per posar-les en obert a l’abast de tothom en dos formats: l’espectacle sencer, amb una acurada realització pensada per a aquesta oferta digital, i com a píndoles de cada una de les peces, per a aquelles famílies que vulguin gaudir al moment de temes concrets.

La darrera novetat de Palau Digital serà el llançament d’un nou format de càpsules digitals divulgatives concebudes a partir del reconegut cicle de conferències ‘Parlem de Música’, prèvies als concerts de Palau 100. Aquestes càpsules seran consultables pel públic una setmana abans d’assistir als concerts.

Palau Digital és la plataforma de continguts musicals pionera a l’Estat espanyol, llançada el mes de febrer del 2019 amb la col·laboració d’Endesa, amb el desig de fer arribar a tothom, melòmans i nous públics, els concerts i les conferències més destacades que tenen lloc al Palau, així com també noves ofertes divulgatives que complementin l’experiència de la música en viu. Amb més de 236.000 visites des que la plataforma es va posar en funcionament, Palau Digital disposa actualment de 150 continguts en cartera, 29 dels quals són concerts, 51 conferències i 15 audiovisuals amb continguts divulgatius creats especialment per a la plataforma, a més d’articles i altres arxius d’àudio i vídeo. La majoria de visitants de la plataforma es connecta de des d’un dispositiu mòbil (57%) i del total d’usuaris un 65% son dones i el 65% son majors de 45 anys.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter