Subscriu-te

Paper de Música celebra els 25 anys amb Alba Ventura

La pianista Alba Ventura és la intèrpret convidada en la celebració dels 25 anys de Paper de Música de Capellades
La pianista Alba Ventura és la intèrpret convidada en la celebració dels 25 anys de Paper de Música de Capellades

La pianista Alba Ventura oferirà un recital de piano a la sala Paper de Música de Capellades el dissabte 19 d’octubre; l’actuació esdevindrà l’acte principal de celebració del 25è aniversari de l’entitat. Ventura hi interpretarà obres de Beethoven, Liszt i Skriabin, entre altres autors. El concert serà enregistrat en directe per Solfa Recordings –a càrrec de Lluís-Miquel Soler–, compacte que serà obsequiat, posteriorment, als assistents al concert i amics de Paper de Música, com també es difondrà entre els mitjans de comunicació.

L’any 1988, l’empresària i mecenes de Capellades Gemma Romanyà acollia una sèrie de joves músics que oferien concerts, de caràcter privat, al seu domicili. Amb la voluntat d’acostar la música clàssica a la població i ajudar joves intèrprets amb nivell i projecció, Gemma Romanyà creà Paper de Música. L’any 1991 s’inaugurà la sala de concerts Paper de Música –ideal per a la interpretació de música de cambra, reconeguda per la seva acústica excel·lent i amb un equip professional d’enregistrament–, on l’entitat du a terme la temporada de concerts Les Quatre Estacions i altres concerts que amplien l’oferta musical (jazz, sarsuela, flamenc, dansa). Altres activitats han anat completant la seva línia d’actuació en el decurs d’aquests 25 anys: el Curs Internacional de Música de Cambra (fins a l’any 2005), Cinefòrum, el Curs de Lied i el Concurs Internacional per a la Promoció de Joves Intèrprets –el premi significa la realització de concerts remunerats en més d’una desena de cicles i la promoció artística tant del guanyador com del finalista–, el qual compta amb un jurat presidit per Antoni Ros Marbà i un comitè d’honor i assessor integrat per reconegudes personalitats del món musical i pedagògic de Catalunya.

L’any 1993 es va constituir l’Associació Paper de Música, com a entitat sense ànim de lucre, i el 1999 va esdevenir Fundació Privada Paper de Música. En la celebració del 20è aniversari, Paper de Música va editar un llibre, Paper de Música. 20 anys de concerts (2 volums), que recull tota la informació sobre els 206 concerts que ha organitzat des de l’octubre de 1988 fins al desembre de 2008. És previst d’editar una obra similar per a la celebració del 30è aniversari. La tasca de Paper de Música ha estat reconeguda amb diversos premis.

El concert d’Alba Ventura serà dissabte 19 d’octubre a les 19 hores. Per a més informació: www.paperdemusica.cat.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter