Subscriu-te

El Memorial Joaquim Serra 2013 oferirà l’obra coral del compositor de Peralada

La Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona durant el Memorial Joaquim Serra 2012
La Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona durant el Memorial Joaquim Serra 2012

L’edició 2013 del Memorial Joaquim Serra tindrà lloc el diumenge 24 de novembre a l’Auditori de Barcelona i s’hi podrà escoltar la integral de les cinc cançons escrites pel compositor; també s’hi estrenarà l’obra encàrrec d’aquesta edició, enguany encomanada a Joan Vives. I també obres per a dues cobles dels compositors Joan Lluís Moraleda i Marc Timón, entre d’altres. A més de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i la Cobla Mediterrània, les dues formacions oficials del Memorial, es comptarà amb la Coral Cantiga dels Lluïsos de Gràcia.

La Coral Cantiga, dirigida per Josep Prats, interpretarà l’obra per a cor de Joaquim Serra, integrada per les cançons Idil·li de la fruita galana (text de J. M. Guasch), Confidència (text de C. Sala), Capvespre (text de C. Soldevila), Als nens petits (text d’A. Daudet-E. Guanyavents) i La nena de la rotllana (text de J. M. de Sagarra); això serà a la primera part del concert, junt amb la intervenció de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, amb les sardanes Enyorances de Josep Serra i L’encís del mar de Josep Prenafeta, i l’actuació conjunta de la Coral Cantiga i la Cobla Mediterrània, que estrenaran Veient Rosie a la finestra, l’obra encàrrec a Joan Vives, basada en textos de Salvador Espriu.

La Cobla Mediterrània durant el Memorial Joaquim Serra 2012
La Cobla Mediterrània durant el Memorial Joaquim Serra 2012

La segona part del concert serà dedicada a la música per a dues cobles de Francesc Pujol (Romaní florit), Agustí Cohí Grau (Buscant la llum), Josep Blanch Reynalt (Aires nous), Joan Lluís Moraleda (Als tres amics absents) i Marc Timón (Puigsoliuenca); les cobles seran dirigides per Marcel Sabaté, amb Joan Torras a la percussió.

El Memorial Joaquim Serra és organitzat per l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona (presidida per Jesús Ventura), una entitat capdavantera del moviment sardanista, fundada a Barcelona el 1922 amb el nom d’Agrupació Sardanista de Barcelona, dedicada principalment al conreu i a la difusió de la sardana; l’entitat va rebre la Creu de Sant Jordi i la Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona.

Entre les seves activitats, des del 1958 convoca intermitentment el Concurs Musical Joaquim Serra i organitza el Memorial Joaquim Serra de sardanes i música per a cobla, un concert de convocatòria anual instituït l’any 2000 amb la finalitat de recordar la figura del músic i compositor, i que substitueix el Premi Joaquim Serra que s’atorgà entre els anys 1958 i 1999. Al Memorial, hi col·laboren l’entitat Músics per a Cobla i l’Institut de Cultura de Barcelona.

Una de les bases importants del Memorial és el foment de la composició de música per a cobla i en cada edició s’encarreguen una o dues obres. La selecció dels compositors convidats ha abastat autors d’importància reconeguda i els organitzadors han cercat preferentment autors de prestigi que no haguessin escrit per a cobla. Fins avui, han rebut encàrrecs 26 compositors, entre els quals Xavier Pagès, Francesc Burrull, Albert Guinovart, Joan Albert Amargós, Santi Moles, Manuel Oltra, Eduard Iniesta, Alberto García Demestres, Josep Maria Serracant, Josep Vila, Antoni Olaf-Sabater, Esteve Molero, Peter Bacchus, Josep Padró, Jesús Ventura, Tim Garland i Maurici Villavecchia.

El Memorial Joaquim Serra 2013 tindrà lloc el diumenge 24 de novembre a la Sala Oriol Martorell, a l’Auditori de Barcelona, a les 18 h, amb entrades a un preu de 15 euros.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter