Subscriu-te

Premis 2011 de l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya

Els premiats amb Max Sunyer, president de l'AMJM

El 19 de desembre es van atorgar els premis de l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM, presidida per Max Sunyer) a David Mengual, com a compositor de l’any; Marco Mezquida, com a músic de l’any; David Mengual Free Spirits Big Band, com a grup de l’any, i a Marcel·lí Bayer, per Nonitz featuring Lee Konitz (Quadrant Records), com a disc de l’any. Fede Sardà va ser guardonat amb el Premi Especial de la Junta Directiva.

El contrabaixista, pianista i compositor més representatiu del jazz català i estatal David Mengual ha tornat a l’actualitat amb dos llançaments simultanis editats per Quadrant Records: Maitia i Univers Evans. Músic inquiet i sempre sorprenent, David Mengual demostra novament en Maitia els seus grans dots compositius i la capacitat per plantejar viatges musicals interessants. També proposa, com a director de big band, una mirada a la música de Bill Evans amb Univers Evans. D’altra banda, la Free Spirits Big Band, formada per 14 joves promeses i membres actius del panorama jazzístic català, interpreta la música del mític pianista Bill Evans, arranjada pel music català Joan Diaz, que ha realitzat una adaptació especial de la música per a aquesta formació.

Marco Mezquida és una de les veus jazzístiques amb més projecció de la nova generació, que amb 24 anys demostra haver realitzat un intens i prometedor recorregut de formació en el camp de la improvisació, el jazz i la música clàssica, tot desenvolupant una veu pròpia i especial, tant al piano com a l’orgue, que no deixa ningú indiferent.

El projecte Nonitz, liderat pel saxofonista i arranjador Marcel·lí Bayer, suposa un interessant i molt ben aconseguit apropament a l’univers musical de Lee Konitz, un dels saxofonistes de referència de la història del jazz. Bayer, interessat en l’estètica de Konitz des dels seus temps d’estudiant, no va dubtar a convidar el llegendari mestre a gravar els arranjaments que ell mateix havia fet sobre alguns dels temes més interessants de la seva obra. L’acceptació de Konitz i la indubtable categoria dels músics que integren Nonitz són factors importants a l’hora de valorar una obra ben concebuda, perfectament acabada i dotada d’un concepte que preval per donar-li l’homogeneïtat necessària.

Finalment, la Junta Directiva de l’AMJM atorgà el Premi Especial a Fede Sardà, l’alma màter de la sala Luz de Gas de Barcelona, que aposta diàriament per programar música en viu.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter