Subscriu-te

Primer concert del Moviment UIUI (Un Infant, Un Instrument)

classe-4-cordes (2)

El Moviment Un Infant, Un Instrument és un projecte de col·laboració entre escoles de primària i escoles de música per democratitzar la pràctica instrumental a l’educació obligatòria.

L’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM) organitza avui dijous, 14 de maig, el primer concert del Moviment UIUI, en el qual participen de manera simultània les escoles de Catalunya que han implantat el projecte Un Infant, Un Instrument. Cada escola farà un repertori diferent, però totes tocaran la cançó Rondosaurus de Mary Cohen, que s’enregistrarà en vídeo i s’editarà de manera que hi surtin totes les escoles participants. Amb aquest concert es vol donar l’oportunitat a tots els infants de sentir-se músics i alhora visualitzar davant la societat aquesta feina tan valuosa que estan realitzant cada dia més escoles de primària, secundària i de música.

La proliferació d’escoles de música als anys noranta va facilitar notòriament l’accés de la població de Catalunya a l’educació musical, tot passant aproximadament dels 10.000 alumnes d’aleshores als 60.000 actuals. Aquest aposta va tenir com a resultat un grapat d’efectes positius i, entre d’altres, ha contribuït a elevar el nivell musical, tant amateur com professional.

Malgrat això, però, les escoles de música fa temps que constaten que una part molt important de la població queda exclosa dels centres, especialment per raons econòmiques, però també per qüestions socials. Aquesta situació ha empès moltes escoles de música, que tenen també com a missió la justícia cultural, a repensar la manera d’assolir una democratització plena de la pràctica instrumental. La conclusió ha estat, en bona mesura, prendre exemple de molts països europeus en què assolir aquest objectiu passa necessàriament per la implantació de la música en l’educació obligatòria. Així va néixer fa 10 anys el Moviment Un Infant, Un Instrument. Actualment el projecte Un Infant, Un Instrument s’està realitzant a 35 centres de primària i secundària que permeten la pràctica instrumental a 2.800 alumnes.

Més informació a: www.acem.cat.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter