Subscriu-te

Programació anticrisi al 44è Festival de Jazz de Barcelona
Chick Corea Trio

Per Albert Suñé


El 44è Voll Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona que es presentà ahir, veurà una programació variada i atractiva. The Project, organitzador de l’efemèride, ha seguit la tendència dels darrers anys d’oferir actuacions de músics que ara mateix estan en boga al costat d’altres que sempre ho han estat. I sense deixar de banda les creacions més actuals de gent de casa nostra i també d’Europa, algunes de les quals s’emparenten amb altres estils i tendències. Malgrat el fet que l’IVA cultural s’ha disparat, The Project té ben clar que els noms d’aquesta 44a edició són anticrisi i que el públic respondrà.


El Festival s’iniciarà el 30 d’octubre i finirà el 30 de novembre. Es preveuen cinquanta-sis concerts en una munió de locals: Palau de la Música, L’Auditori, L’Auditori 2, L’Auditori 3, Hotel Havana, Luz de Gas, Conservatori del Liceu, Harlem Jazz Club, Artèria Paral·lel, Teatre Joventut de l’Hospitalet, Teatre-Auditori Sant Cugat, i Institut Français. A part d’aquestes actuacions sota cobert, n’hi haurà a l’aire lliure, concretament a la Font Màgica de Montjuïc i al Parc Central del Poblenou, entre d’altres.

Sonny Rollins

Els plats forts del Festival pel que fa als gurus, els constitueixen un Sonny Rollins de 82 anys que en fa dos va rebre la Medalla d’Or de l’efemèride, i un Chick Corea de 71 que es presentarà en formació de trio, amb el contrabaixista Christian McBride i el bateria Brian Blade.


Però també seran autèntics plats forts el grup de la contrabaixista Esperanza Spalding després del seu èxit al Grec d’enguany, el pianista Dan Tepfer, el trompeta Paolo Fresu, que actuarà en dues oportunitats –amb Omar Sosa, Cristina Pato i Chano Domínguez en una sessió anomenada “Flamenco Sketches”, i amb el quartet de corda Alborada–, un “fotoconcert” a càrrec de quatre músics francesos dels del morro fort agrupats sota el nom de L’Oeil de l’Éléphant –Michel Portal i Louis Sclavis (saxos i clarinets), Henri Texier (contrabaix) i Christophe Marguet (bateria), que actuaran davant d’una sèrie de fotografies de músics de jazz realitzades per Guy le Querrec, de l’agència Magnum–, i dos grups que no fallen mai al Festival: Michel Camilo & Tomatito –el concert es titularà “Spain Forever”– i el trio del pianista Brad Mehldau.


Ultra aquestes actuacions, la cartellera s’enriqueix amb el Ramon Valle Trio amb Jesse Van Ruller (“Postals from Holland”), Maria de Medeiros, l’actriu Irene Jacob –que cantarà acompanyada pel seu germà Francis des de la guitarra i que actuaran en formació de quintet–, Mariza, Gordon Webster, The Earth, Wind & Fire Experience amb Al McKay, Christian Scott Quintet, Enrico Pieranunzi…

Carles Benavent Trio

Els grups autòctons també hi tenen el seu espai: Andrea Motis-Joan Chamorro Sextet, Giulia Valle Group, La LocomotoraNegra, Sergi Sirvent Octopussy Band, Kejaleo, Ànimes Càndides (ex-Companyia Elèctrica Dharma), i Carles Benavent Trio, entre d’altres.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter