Subscriu-te
,

Quarta temporada de concerts de l’Orquestra Camera Musicae al Palau de la Música Catalana

L’OCM, en un concert al Petit Palau
L’OCM, en un concert al Petit Palau

El violoncel·lista Asier Polo obrirà el proper 30 de gener la temporada del 10è aniversari de l’OCM.

L’Orquestra Camera Musicae (OCM) de Tarragona presenta la quarta temporada consecutiva de producció pròpia a Barcelona amb sis concerts al Palau de la Música Catalana. Els programes inclouen obres del repertori clàssic i l’estrena de dues obres de compositors catalans, a més de la col·laboració amb l’Orfeó Català i el Cor Jove de l’Orfeó Català. Els concerts tindran lloc entre els mesos de gener i maig d’aquest 2016, any en què la formació celebra el seu desè aniversari presentant un total de deu noves produccions i una cinquantena de concerts en el transcurs de la temporada 2015-16.

El violoncel•lista basc Asier Polo és el solista convidat del primer concert de la temporada de l’OCM al Palau de la Música Catalana
El violoncel·lista basc Asier Polo és el solista convidat del primer concert de la temporada de l’OCM al Palau de la Música Catalana

L’OCM, el director titular de la qual és Tomàs Grau, iniciarà el seu cicle a Barcelona, a la Sala de Concerts del Palau (20.30 h), el proper dissabte 30 de gener amb el violoncel·lista basc Asier Polo com a solista convidat. Polo interpretarà el Concert per a violoncel i orquestra de l’anglès Edward Elgar; completarà el programa la Simfonia núm. 3, op. 97, “Renana” de Schumann. Obres que s’oferiran el dia abans, 29 de gener, al Teatre Tarragona, i el 31 de gener a l’Auditori de l’Hospitalet de l’Infant.

Entre les altres propostes, destaca el tercer programa, que celebrarà pròpiament l’aniversari de l’OCM. S’hi convidarà dos dels cantants catalans amb presència a l’escena internacional, la soprano manresana Núria Rial, que repeteix col·laboració amb l’orquestra, i el baríton tarragoní Àngel Òdena. Ambdós cantants i el Cor Jove de l’Orfeó Català seran els protagonistes d’aquest concert especial d’aniversari el diumenge 6 de març, a la Sala de Concerts (18 h). Sota la direcció de Tomàs Grau, els intèrprets oferiran l’obra amb què l’OCM es presentava al públic fa una dècada: el Requiem de Gabriel Fauré. Completarà el programa la Simfonia núm. 4, op. 36 de Txaikovski.

L’Orfeó Català celebrarà el seu 125è aniversari amb l’OCM, amb un programa monogràfic d’obres del seu titular, Josep Vila i Casañas
L’Orfeó Català celebrarà el seu 125è aniversari amb l’OCM, amb un programa monogràfic d’obres del seu titular, Josep Vila i Casañas

També cal destacar que en el cinquè programa l’OCM se suma a la celebració del 125è aniversari de l’Orfeó Català. Sota la batuta del titular de l’Orfeó, Josep Vila i Casañas, cor i orquestra oferiran obres del mateix Josep Vila: Te Deum, El mirador i l’estrena Veni Creator Spiritus. Els solistes vocals seran la soprano Marta Mathéu, la mezzosoprano Gemma Coma-Alabert, el tenor Joan Cabero i el baix Josep-Ramon Olivé. Serà el diumenge 8 de maig a la Sala de Concerts (18 h), corresponent al Cicle Coral Orfeó Català.

El segon concert, el divendres 26 de febrer (Petit Palau, 20.30 h), tindrà com a director convidat Jordi Mora; inclourà La mort i la donzella de Schubert i el Divertimento op. BB118 per a orquestra de corda de Bartók. El quart concert, el divendres 16 d’abril (Sala de Concerts, 20.30 h), comptarà amb Massimo Spadano com a violí solista i director per interpretar el Concert per a violí i orquestra núm. 1 de Mozart, a més de la Música aquàtica de Händel i La passione de Haydn. Finalment, el darrer concert, el divendres 20 de maig (Petit Palau, 20.30 h) tindrà el clarinetista Miquel Ramos com a solista, i en programa el Concert per a clarinet de Nielsen, amb el director José Rafael Pascual-Vilaplana com a batuta convidada; la vetllada es completarà amb l’estrena La nit dels dips de Manel Gil-Inglada i Metamorfosis de Richard Strauss.

Sobre l’Orquestra Camera Musicae

L’Orquestra Camera Musicae (OCM) de Tarragona, fundada el 2006, va néixer en el marc de la companyia d’òpera del mateix nom amb l’objectiu de participar en les seves representacions operístiques. El setembre de 2007 es va presentar al públic en solitari. D’ençà de la temporada 2008-09, organitza la seva pròpia temporada de concerts, amb caràcter estable, tot compaginant el repertori clàssic amb la descoberta de noves obres i de nous compositors. La temporada 2009-10 va iniciar el seu projecte de residència a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell, actualment vigent.

L’OCM ha gaudit d’una gran rebuda del públic i ha estat seleccionada per a cites de la importància del Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell, San Miguel Mas i Mas Festival, Festival de Música de Llívia, Festival Interludi de Calonge o Festival de Rialp, entre d’altres. Així mateix, ha actuat en sales de concerts com l’Auditori de Barcelona, Auditorio Nacional de Madrid i Palau de la Música Catalana, on produeix la seva pròpia temporada d’ençà de la 2012-13. Recentment ha realitzat una gira de concerts per diferents ciutats d’Alemanya, Txèquia i Suïssa.

Paral·lelament a la seva activitat concertística, l’OCM ha enregistrat els discs Mediterráneo, Un conte de Nadal i De Catalunya al món, i prepara el de l’òpera Alba eterna del pianista i compositor Albert Guinovart. Des de l’inici, Tomàs Grau n’és el director titular i artístic, i des de la temporada 2014-15, Jordi Mora és el principal director convidat de la formació.

El preu de les entrades és de 25 i 20 euros per als concerts a la Sala de Concerts del Palau, excepte el concert d’aniversari de l’OCM, tercer programa: 35 i 25 euros. Els concerts al Petit Palau tenen un preu únic de 15 euros. Els subscriptors de la «Revista Musical Catalana» tenen un descompte del 25% en la compra d’entrades a les Taquilles del Palau de la Música. Per a més informació sobre el cicle de concerts i el preu d’abonaments i descomptes per a diversos col·lectius: www.palaumusica.cat.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter