Subscriu-te

Salvador Brotons, nou director titular de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat

El flautista, compositor i director barceloní Salvador Brotons serà el nou director titular de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat a partir de la temporada 2022-23. El nomenament arriba després que Brotons hagi estat, els últims anys, un dels diversos compositors convidats a la temporada de l’orquestra i pel fet que el seu nom genera unanimitat entre els músics de la formació.

La propera temporada, que serà la primera com a titular, Brotons dirigirà tres dels sis concerts, amb programes com Quadres d’una exposició de Mussorgski –en què seran convidats els pianistes Alex Alguacil i Yukiko Akagi–, “Sibelius & Elgar” –amb la violinista Inés Issel– i un concert de Sant Jordi dedicat monogràficament a obres seves, en què s’interpretarà el Concert catalanesc per a tenora i orquestra i s’estrenarà la versió per a orquestra simfònica de la seva Setena Simfonia.

Els altres tres programes estaran dirigits per batutes vinculades a la institució, com Josep Ferré –fins ara director titular, que dirigirà el concert de valsos i danses–, Jordi Piccorelli –que encapçalarà el programa inaugural, amb el Requiem de Fauré– i la directora Roit Feldenkreis –que dirigirà Khatxaturian, Copland, Bernstein i Márquez.

Format al Conservatori Superior de Música de Barcelona, Salvador Brotons va ser flauta solista de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu i membre de l’Orquestra Ciutat de Barcelona (actual OBC). Ha estat director titular de l’Orquestra Simfònica de Balears Ciutat de Palma, de l’Orquestra Simfònica del Vallès i de la Banda Municipal de Barcelona. Des de l’any 1991 és el director titular de la Vancouver Symphony, als Estats Units. Com a compositor, ha escrit més de cent seixanta obres, majoritàriament orquestrals i de cambra. És professor de composició i de direcció d’orquestra de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

Per la seva banda, l’Orquestra Simfònica Sant Cugat és fruit de l’evolució de l’Orquestra de Cambra de Sant Cugat, nascuda el 1990. Des d’aleshores ha fet més de 750 concerts arreu del país. Dirigida per Josep Ferré, s’ha caracteritzat per l’experimentació i la recerca constant de nou repertori i amb estils diversos.

Imatge destacada: (c) Artur Ribera.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter