Subscriu-te

Sara Blanch, Izan Rubio i Adrian Blanco, residents musicals a La Pedrera

Pedrera

La sisena edició del programa Residències Musicals, que organitza la Fundació Catalunya La Pedrera des de la temporada 2012-13 amb l’objectiu de donar suport i impulsar els joves talents de la interpretació musical del nostre país, va iniciar al setembre els concerts amb els tres artistes convidats enguany: la soprano Sara Blanch, el pianista Adrian Blanco i el guitarrista Izan Rubio.

El projecte promogut per la Fundació Catalunya La Pedrera té dos eixos principals: la residència de treball per crear noves programacions en col·laboració amb altres intèrprets i els concerts oferts al gran públic. Així l’artista resident pot presentar tota la seva versatilitat, tant amb recitals solistes com amb diferents tipus de formacions, s’incentiva l’ampliació de repertoris i, alhora, es projecta la seva carrera, tot fidelitzant el públic local cap a la seva proposta artística.

Enguany la selecció dels joves intèrprets ha inclòs tant els més vinculats a les programacions estables del país, com els que estan residint a l’estranger, bé completant estudis o ja inserits al món professional, i també els graduats més destacats de l’ESMUC. Per a la temporada 2017-18 s’han valorat 14 candidats, i entre els 5 finalistes, els escollits com a residents han estat la soprano Sara Blanch, el guitarrista Izan Rubio i el pianista Adrian Blanco, tots tres representatius del gran talent musical emergent català i amb trajectòries formatives ben diverses.

Sara Blanch inicia la seva residència el proper diumenge 17 de setembre
Sara Blanch inicia la seva residència el proper diumenge 17 de setembre

Del 17 de setembre al 20 de maig cadascun dels intèrprets oferirà un total de tres concerts en formats diferents i amb músics acompanyants de gran talent. La soprano Sara Blanch, guanyadora de diversos premis en la darrera edició del Concurs de Cant Francesc Viñas, oferia un concert inaugural amb cançons italianes i àries operístiques, i farà dos recitals més, un de música contemporània catalana d’Albert Guinovart, Alberto García Demestres, Miquel Ortega i J. C. Blanch, acompanyada al piano per David Casanova, i un darrer concert de música barroca amb Vespres d’Arnadí.

Izan Rubio
Izan Rubio

El guitarrista Izan Rubio, graduat per l’ESMUC i actualment cursant un màster al Mozarteum de Salzburg, actuarà amb el Cosmos Quartet, amb el pianista Carles Marigó i amb el Salzburg Guitar Trio, del qual és membre fundador. Per últim, Adrian Blanco, alumne de Pierre Réach a l’ESMUC i d’Alba Ventura al Conservatori del Liceu, acaba de graduar-se a la Manhattan School of Music de Nova York en un màster de música contemporània. Blanco oferirà un recital de piano amb obres de George Crumb, Joan Magrané, John Cage i Einojuhani Rautavaara; oferirà un concert de cambra amb un quartet format per joves músics de gran talent com són Sara Cubarsi, Francesc Guzmán, Agnès Mauri i Eduard Raventós, i també farà un concert amb el percussionista James Larter, amb obres de l’avantguarda estilística del segle XXI.

Adrian Blanco. © Magnus Ragnvid
Adrian Blanco. © Magnus Ragnvid
Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter