Subscriu-te

Segona edició del Concurs Infantil d’Interpretació José Luis Lopategui

José Luis Lopategui. © Pau Barceló (arxiu RMC)
José Luis Lopategui. © Pau Barceló (arxiu RMC)

El dissabte, 16 de març, tindrà lloc la segona edició del Concurs Infantil d’Interpretació José Luis Lopategui, dedicat a la guitarra i organitzat per l’Associació Musical i Cultural José Luis Lopategui i l’Escola Aula de Música 7, certamen que es creà l’any passat per retre homenatge al guitarrista i pedagog José Luis Lopategui amb motiu del desè aniversari de la seva mort.

Hi poden participar tots els guitarristes que el 16 de març de 2013 no superin el límit d’edat de cada grup: categoria A, d’11 a 12 anys; categoria B, de 8 a 10 anys –els primers premis d’edicions anteriors no es poden tornar presentar a la categoria en què van ser premiats.

El concurs tindrà lloc aquest dissabte, 16 de març de 2013, al matí, a la seu de l’Associació Musical i Cultural J. L. Lopategui (av. Diagonal, 327, entresòl 1a, a Barcelona). El lliurament de premis i diplomes i el concert de guanyadors serà el mateix dia a la tarda. Totes les proves seran públiques. El jurat estarà format per guitarristes i pedagogs de reconegut prestigi. Els guanyadors es comprometen a participar en el concert de cloenda del concurs. S’hi atorgaran dos premis per categoria: 200 i 100 euros (categoria A) i 150 i 75 euros (categoria B).

En la primera edició del Concurs Infantil d’Interpretació José Luis Lopategui van participar 30 concursants, procedents tant de Catalunya com d’altres comunitats autònomes espanyoles, i a banda dels premis oficials també s’hi van atorgar diversos accèssits i premis especials. El jurat va ser format pels guitarristes i compositors Jordi Codina i Feliu Gasull i la violinista i membre de l’OBC Ana Galán.

Quan va morir el catedràtic de guitarra del CSMB José Luis Lopategui (març de 2002), alumnes i amics seus van crear l’Associació Musical i Cultural José Luis Lopategui, amb l’objectiu principal de continuar la tasca d’estudi, projecció i difusió de la guitarra clàssica que ell va dur a terme durant els seus anys d’intensa activitat concertística i pedagògica. L’any 2012, desè aniversari del seu traspàs, es va organitzar el Primer Concurs Infantil de Guitarra per a nens i nenes entre 8 i 12 anys, per estimular els guitarristes més joves, tot recuperant un projecte del mateix mestre Lopategui. D’aquesta manera, el concurs va ser el primer dedicat específicament a alumnes de grau elemental de guitarra a Catalunya.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter