Subscriu-te

S’engega iQUIOSC.cat, el primer gran quiosc de premsa i revistes digitals en català a la xarxa

Els editors presents a l’acte es van fer una fotografia amb la imatge de la seva capçalera en un dispositiu mòbil
Els editors presents a l’acte es van fer una fotografia amb la imatge de la seva capçalera en un dispositiu mòbil

El 10 d’abril passat les associacions Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC) i Associació Catalana de la Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals (ACPG) van posar en marxa iQUIOSC.cat, el primer gran quiosc de premsa i revistes digitals en català a la xarxa; iQUIOSC.cat és consultable via navegador a www.iquiosc.cat i té les seves aplicacions per a iPad i iPhone (aviat es desenvoluparà per a Android). La plataforma arrenca amb unes 150 publicacions entre revistes, premsa comarcal, gratuïta i diaris, entre les quals la «Revista Musical Catalana», que és membre de l’APPEC.

La plataforma té per objectiu posar a l’abast dels lectors: diaris, revistes, premsa comarcal i publicacions gratuïtes, sota una única plataforma per contribuir a fer-ne promoció i possibilitar-ne la comercialització amb condicions més favorables per als editors. En la posada en marxa, el quiosc digital aplega unes 150 capçaleres, però l’objectiu és que hi siguin presents al voltant de les 500 que hi ha agrupades en les tres associacions. A banda dels números actuals, la plataforma incorporarà tota l’hemeroteca dels mitjans presents, a més de publicacions institucionals i d’universitats.

A l’iQUIOSC.cat, que disposa d’aplicació gratuïta per a dispositius d’Apple (per a Android n’hi haurà més endavant), els usuaris poden adquirir exemplars individuals o subscriure-s’hi, excepte, és clar, pel que fa a les publicacions gratuïtes, que es podran descarregar directament. La plataforma permet cercar les capçaleres per temàtica, tipus i territori. La gestió dels continguts la realitzen les mateixes empreses editores mitjançant una àrea privada on poden administrar les publicacions pròpies de manera autònoma.

El secretari de Comunicació, Josep Martí Blanch; el president de l’APPEC, Lluís Gendrau; el de l’ACPC, Carles Ayats, i el de l’ACPG, Alfons Udina, donaven així el tret de sortida a la plataforma
El secretari de Comunicació, Josep Martí Blanch; el president de l’APPEC, Lluís Gendrau; el de l’ACPC, Carles Ayats, i el de l’ACPG, Alfons Udina, donaven així el tret de sortida a la plataforma

En la presentació de l’iQUIOSC.cat, que va tenir lloc al 300 del Born Centre Cultural, hi van assistir mitjans de comunicació, editors i representants de les administracions que han donat suport al projecte. En la seva intervenció, el president de l’APPEC, Lluís Gendrau, va destacar que aquest és el primer gran projecte de la futura federació que formaran les tres organitzacions. La plataforma, va explicar Gendrau, permet que mitjans temàtics, diaris, i premsa gratuïta i comarcal es puguin adaptar a les noves maneres de consumir dels lectors, però també a un nou model de negoci. Per la seva banda, el secretari de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Josep Martí Blanch, va celebrar aquest projecte “d’envergadura”, tot destacant-ne que és “rellevant”, tant per als editors com per al país, i va avançar que es reformaran les bases de les subvencions als mitjans perquè el fet de ser present a l’iQUIOSC “sigui un plus” que es tingui en compte a l’hora d’atorgar-les.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter