Subscriu-te

Setmana d’homenatge a Pau Casals a la seva vila nadiua, el Vendrell

Pau_Casals

La vila del Vendrell celebra una setmana d’homenatge al seu fill més il·lustre i internacional, el violoncel·lista i compositor Pau Casals, amb l’objectiu de difondre’n el llegat humà i musical. Concretament, del 17 al 24 d’octubre l’Associació Musical Pau Casals i l’Associació d’Amics de l’Orgue del Vendrell han organitzat una sèrie de concerts i actes per difondre els valors que Pau Casals va defensar durant tota la vida, que van ser: la llibertat, la dignitat humana i la pau, amb el desig de fer un món més just i solidari.

En aquesta setmana de celebracions l’orgue de l’església del Vendrell tindrà un protagonisme important, ja que enguany se celebra el cinquè aniversari de l’última restauració, que s’hi va poder dur a terme gràcies a les donacions de nombroses institucions, empreses i particulars. Així, un dels concerts més destacats d’aquesta setmana serà el que interpretaran el grup de cambra vocal Musica Reservata de Barcelona i l’organista Juan de la Rubia el dijous, 22 d’octubre, a les 21 h, a l’església parroquial, en commemoració del 42è aniversari de la mort del mestre Pau Casals. El programa travessa segles d’espiritualitat mitjançant el nexe comú de l’Ave Maria, dedicada a la Mare de Déu. La proposta, que és també un homenatge al compositor estonià Arvo Pärt, que enguany ha fet 80 anys, abasta 400 anys de música religiosa, des de les composicions de Tomás Luis de Victoria, passant per Anton Bruckner fins a Arvo Pärt i les improvisacions de Juan de la Rubia.

El conjunt de les commemoracions inclou actes populars, com la donació de la família Bonet de l’escultura de Pau Casals obra de Josep Viladomat, el diumenge, 18 d’octubre, seguit d’un concert a l’Auditori Pau Casals de Sant Salvador amb obres de Pau Casals i Narcís Bonet a càrrec de Narcís Bonet, Hélène Giraudier i Jordi Camell; també hi haurà l’ofrena floral a la tomba de Pau Casals el 22 d’octubre i, el mateix dia, breus concerts a diversos indrets de la vila, a càrrec de quatre grups instrumentals formats per estudiants i professors de l’Escola Municipal de Música Pau Casals. L’endemà divendres, 23 d’octubre, s’oferirà una audició d’orgue a càrrec dels alumnes d’orgue de Tarragona, Igualada, Vilafranca del Penedès i el Vendrell, a l’església parroquial de la vila del Vendrell, i el dissabte, 24 d’octubre, serà jornada de portes obertes i visites guiades al Museu Pau Casals. Al vespre, al mateix museu se celebrarà un concert a càrrec de Francesc Guzman Bonet amb el violí Dante Baldoni d’Enric Casals. La setmana d’actes commemoratius es clourà el diumenge, 25 d’octubre, amb la mitja marató solidària del Vendrell, els fons recollits de la qual es destinaran al projecte de millora de les instal·lacions del Centre d’Educació Especial Garbí del Vendrell.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter