Subscriu-te

S’ha celebrat el XX Concurs Obert d’Interpretació Musical L’Arjau

Concert de premiats al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona
Concert de premiats al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona

La Fundació L’Arjau i l’Aula de Música de Canigó van celebrar l’abril passat la 20a edició del Concurs Obert d’Interpretació Musical L’Arjau, adreçat a joves músics menors de 30 anys, i en el qual van guanyar els primers premis els participants següents. Categoria Infantil: Candela Elía (modalitat Solista I), Andrea García (modalitat Solista II), Maria Arias i Guillem León (modalitat Música de Cambra) i Pol Coronado (modalitat Música Catalana Segles XX-XXI). Categoria Juvenil: Joaquim Font (modalitat Solista III), Bartolomé Genestar (modalitat Solista IV), Quartet Neuma (modalitat Música de Cambra) i Mònica Marí (modalitat Música Catalana Segles XX-XXI). Quant als premis especials atorgats en ocasió d’aquesta 20a edició, els guanyadors van ser: amb el Premi Editorial Boileau, el duo de piano a quatre mans format per Maria Arias i Guillem León, per la interpretació de l’obra d’Albert Guinovart Si amanece nos vamos; amb el Premi Orquestra Unesco Barcelona, Bartolomé Genestar, clarinet, i amb el Premi Museu de la Música, Maria Ribera Gibal, guitarra, i Joaquim Font Plans, piano.

El jurat estava format per Eulàlia Ara del Rey, Isabel Aragón, Rosa Capilla Trias, Gonçal Comellas, Lourdes Duñó, Gennady Dzyubenko, Carlos Checa, Ferran Gimeno, Rafel Grimal, Hisako Hiseki, Larisa Longinova, Josep Mut Benavent, Tània Parra Esteve, Jordi Parramon, M. Dolors Rocamora de Montsalvatge, Albert Sardà, Evelio Tieles, Matthias Weinmann, Miyouki Yamaoka, Rosa Maria Ysàs Roca i Mayra Fa Echeverria (secretària). L’acte de lliurament de premis i el concert de primers premis va tenir lloc el 4 de maig passat al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. La llista completa de premiats es pot consultar aquí.

El Concurs de Música L’Arjau vol premiar la interpretació del músic més enllà de l’instrument en si mateix. És per això que el Concurs és obert a tots els instruments i formacions de cambra. El concepte “obert” s’aplica també al repertori, sempre de lliure elecció, tot potenciant la música d’aquí i d’avui. Des de la primera edició, el Concurs ha esdevingut una activitat de gran projecció social i hi han participat gairebé 5.000 joves al llarg d’aquests anys. El Concurs rep el suport d’entitats públiques, com la Diputació de Barcelona, l’Institut Municipal de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci de la Zona Franca, així com també d’un grup d’empreses privades.

Més informació a: www.concursarjau.org.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter