Subscriu-te

Teresa Riveiro Böhm serà la directora associada de l’OBC aquesta temporada

La directora austríaca-espanyola Teresa Riveiro Böhm serà la directora associada del director titular de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Ludovic Morlot, durant la temporada 2022-23.

Riveiro, que s’estrenarà al càrrec en el concert de l’orquestra per les Festes de la Mercè, el proper diumenge 25 a la plaça Major de Nou Barris, serà present, doncs, en assajos, concerts i sessions de gravació que Ludovic Morlot faci al capdavant de l’OBC.

Formada en universitats de Viena i Colònia, Riveiro va rebre les primeres lliçons de violí a l’Escola Central de Música associada al Conservatori Txaikovski de Moscou. També ha estudiat música d’església i direcció de cor amb Erwin Ortner.

Ha estat distingida amb el primer premi al Dichler Wettbewerb de Viena, el primer premi d’orquestra de l’Orquestra Simfònica Savaria i el Premi Neeme-Järvi al Festival Gstaad Menuhin 2019, a més de ser nomenada Tanglewood Conducting Fellow.

Entre els seus treballs orquestrals anteriors hi ha col·laboracions amb la Saint Petersburg Chamber Philharmonic, Philharmonie Südwestfalen, Orquestra Simfònica Savaria, Südwestdeutsche Philharmonie de Konstanz, Orquestra de Cambra de Ginebra, Orquestra Simfònica d’Aalborg, Orquestra Simfònica Escocesa de la BBC –on va ser nomenada Leverhulme Conducting Fellow, en col·laboració amb el Reial Conservatori d’Escòcia– i el Red Note Ensemble.

Ha estat directora assistent en produccions d’òpera, com ara La violació de Lucrècia de Britten a la Universitat de Música i Dansa de Colònia, La flauta màgica de Mozart a l’Oper Burg Gars d’Àustria, en obres corals com per exemple Elijah de Mendelssohn a la catedral de Trier, corresponent al Mosel Music Festival, així com la Simfonia núm. 9 de Bruckner interpretada a la catedral de Colònia.

La darrera temporada els seus compromisos van incloure concerts amb la Südwestdeutsche Philharmonie de Konstanz, Robert Schumann Philharmonie, Kremerata Baltica al Kronberg Academy Festival, Orquestra Simfònica de Stavanger, Orquestra Nacional de Metz, Filharmònica de Stuttgart, Òpera Nacional de Montpeller i Orquestra Simfònica de Bournemouth.

El nou càrrec de Riveiro coincideix amb el seu recent nomenament també com a directora associada de l’Òpera Nacional de Gal·les.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter